Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟΙ.... Άλλοι τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες διά χειρός Κούρδων ταξίδεψαν στον Αλλάχ...

Το HPG δημοσίευσε μια δήλωση σχετικά με τις αντάρτικες ενέργειες κατά της τουρκικής κατοχής στην περιοχή Χεφτανίν. Σύμφωνα με αυτό, τ...


Το HPG δημοσίευσε μια δήλωση σχετικά με τις αντάρτικες ενέργειες κατά της τουρκικής κατοχής στην περιοχή Χεφτανίν. Σύμφωνα με αυτό, τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν και πολλά επιθετικά ελικόπτερα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας υπέστησαν ζημίες.

Το Γραφείο Τύπου των Λαϊκών Αμυντικών Δυνάμεων (HPG) δημοσίευσε δήλωση σχετικά με την αντίσταση ενάντια στην τουρκική επιχείρηση κατοχής στην περιοχή Χεφτανίν του Νότιου Κουρδιστάν. Η δήλωση παρέχει επίσης πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες ανταρτών κατά του τουρκικού στρατού σε άλλες περιοχές.




Δράσεις στην Χεφτανίν

“Στις 6 μ.μ., οι δυνάμεις μας πραγματοποίησαν δράσεις εναντίον επιχειρησιακών μονάδων των δυνάμεων κατοχής στην περιοχή του Hill Dupişk. Τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν από τα αποτελεσματικά χτυπήματα που στοχεύουν τις εχθρικές μονάδες.

Στις 7 μ.μ., οι δυνάμεις μας έπληξαν ένα επιθετικό ελικόπτερο Cobra στην περιοχή GeliyêPisaxa με ισχυρά πυρά. Ως αποτέλεσμα, το ελικόπτερο αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την περιοχή.

Στις 9.30 μ.μ., ο τουρκικός στρατός κατοχής, υπό την προστασία επιθετικών ελικοπτέρων, προσπάθησε να ρίξει στρατεύματα στην περιοχή Navsera Xantur. Οι δυνάμεις μας στόχευσαν τα ελικόπτερα επίθεσης και τους ανάγκασαν να υποχωρήσουν.

Στις 22:40 ένα ελικόπτερο Cobra μπήκε στη γραμμή πυρός των δυνάμεών μας πάνω από το Xantur. Το ελικόπτερο χτυπήθηκε σοβαρά, υπέστη ζημία και αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω.

Τις νυχτερινές ώρες οι δυνάμεις μας πραγματοποίησαν σαμποτάζ ενάντια στις δυνάμεις κατοχής στο Hill Berxwedan στην περιοχή Xantur. Πόσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στο σαμποτάζ δεν ήταν δυνατόν να προσδιοριστεί.

Αεροπορικές επιδρομές στην Χεφτανίν

Το HPG ανέφερε επίσης αεροπορικές επιδρομές σε περιοχές στην Χεφτανίν, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν χθες το μεσημέρι. Οι Geliyê Pisaxa, Bektorya και Xantur βομβαρδίστηκαν.

Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν στην Τσουκούρτζα

Ο τουρκικός στρατός πραγματοποιεί επίσης στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Βόρειο Κουρδιστάν. Το HPG ανέφερε επιχειρήσεις στην περιοχή Τσουκούρτζα του νομού Χακκάρι, στην περιοχή Ουλούντερε του νομού Σιρνάκ, στην περιοχή Τάτβαν του νομού Μπίτλις και στο Ελάζιγ, λέγοντας: “Στις 22 Ιουνίου, οι δυνάμεις μας στόχευσαν τις δυνάμεις κατοχής στη Σουκουρκά ως μέρος της επαναστατικής επίθεσης στη μνήμη των Μαρτύρων Μπαγκέρ και Ρόνια στην περιοχή Σιφρεζά. Δύο στρατιώτες του εχθρού σκοτώθηκαν από τους ελεύθερους σκοπευτές μας”.

ΠΗΓΗ: ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ