Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ για τον ΠΟΛΕΜΟ στη Μεσόγειο: Άσκηση «αστραπή» της Τουρκίας ανοιχτά της Λιβύης

Με την ένταση να αυξάνεται μέρα με τη μέρα στη Μεσόγειο και την κατάσταση στη Λιβύη να περιπλέκεται όλο και περισσότερο, η Άγκυρα στέλ...


Με την ένταση να αυξάνεται μέρα με τη μέρα στη Μεσόγειο και την κατάσταση στη Λιβύη να περιπλέκεται όλο και περισσότερο, η Άγκυρα στέλνει μήνυμα πολέμου προς πάσα κατεύθυνση αποδεικνύοντας «πόσο γρήγορα και αποτελεσματικά» μπορεί να αντιδράσει.




Ο Τουρκικός στρατός, την ώρα που όλα τα βλέμματα έχουν στραφεί στη Μεσόγειο και την επιχείρηση «IRINI», ανεβάζει το θερμόμετρο πραγματοποιώντας άσκηση μεγάλης κλίμακας η οποία αποτελεί -για πολλούς- προάγγελο μίας επίσημης στρατιωτικής επέμβασης στη Λιβύη.

Οκτώ (!) ώρες διήρκεσε ο στρατιωτικός παροξυσμός της Τουρκίας. Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία έδρασαν από κοινού: Στην άσκηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση, συμμετείχαν 17 αεροσκάφη διαφόρων τύπων (μαχητικά,αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, ιπτάμενα ραντάρ και αεροσκάφη εναερίου ανεφοδιασμού) και 8 φρεγάτες (η μισή ναυτική δύναμη τέτοιου τύπου της Τουρκίας, καθώς το τουρκικό ΠΝ διαθέτει συνολικά 16).

Ο ιδιωτικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας NTV είπε ότι η άσκηση πραγματοποιήθηκε στα ύδατα της Λιβύης, αλλά δεν έδωσε καμία εξήγηση.

Ο Τουρκικός τύπος, ελεγχόμενος από τον ηγέτη του, κάνει την άσκηση πρώτο θέμα προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει από τα πολλαπλά προβλήματα της Τουρκίας, και να δώσει στον Ερντογάν τα εύσημα μιας πρόωρης νίκης, κάτι που τόσο έχει ανάγκη μετά τις αλλεπάλληλες απώλειες στη Συρία.