Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τι γύρευε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στον Άρειο Πάγο;

ΝΕΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ αποκτά η ούτως ή άλλως «περίεργη» επίσκεψη του Δ. Τζανακόπουλου στον Αρειο Πάγο, αρχές του Φεβρουαρίου 2018, λίγες ώρες πριν δ...


ΝΕΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ αποκτά η ούτως ή άλλως «περίεργη» επίσκεψη του Δ. Τζανακόπουλου στον Αρειο Πάγο, αρχές του Φεβρουαρίου 2018, λίγες ώρες πριν διαβιβαστεί στη Βουλή η διάτρητη και χωρίς ίχνος στοιχείου δικογραφία με την οποία κρεμάστηκαν στα μανταλάκια 10 πολιτικά πρόσωπα.




Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της Προανακριτικής, η επίσκεψη του Δ. Τζανακόπουλου στην Ξένη Δημητρίου αποκτά νέο ενδιαφέρον μετά την αποκάλυψη -από τον κ. Αγγελή- των 8 εγγράφων του FBI. Τα έγγραφα αυτά, που δεν ήταν ούτε «άκρως απόρρητα» ούτε καν διαβαθμισμένα, αποκαλύπτουν ότι η αμερικανική έρευνα δεν είχε αποδώσει το παραμικρό στοιχείο σε βάρος των 10 πολιτικών προσώπων, τα οποία στη συνέχεια «στήθηκαν στις 10 κάλπες».




ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ερώτημα που τίθεται πλέον είναι αν εκείνη η επίσκεψη του Δ. Τζανακόπουλου στον Αρειο Πάγο σχετίζεται με την απόκρυψη αυτών των εγγράφων και τη μη συμπερίληψή τους στη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή. Το ερώτημα αυτό αποκτά μείζονα σημασία, καθώς ο Δ. Τζανακόπουλος, αμέσως μετά την επίσκεψή του στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία διαβιβάζει στον υπ. Δικαιοσύνης κι αυτός με τη σειρά του στη Βουλή, πήγε στο Μ. Μαξίμου, με τις πληροφορίες της εποχής να λένε ότι ενημέρωσε τον τότε πρωθυπουργό Α. Τσίπρα. Γεγονός που επιβεβαιώνει εμμέσως πλην σαφώς το προφανές, ότι δηλαδή ο Α. Τσίπρας, όπως και άλλοι υπουργοί της τότε κυβέρνησης (π.χ., σίγουρα ο υπ. Δικαιοσύνης Μ. Καλογήρου, αλλά και 2-3 άλλοι υπουργοί οι οποίοι φέρονται να ήταν παρόντες), γνώριζαν και τι περιλάμβανε τελικά η δικογραφία-κουρελού, αλλά και τα επόμενα βήματα.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ καθίσταται ακόμα πιο πιεστικό, αν επιβεβαιωθεί -όπως εκτιμούν κύκλοι της Προανακριτικής- ότι η επιλογή να εξαιρεθούν από τη δικογραφία που διαβιβάστηκε τα «αθωωτικά» έγγραφα του FBI ήταν πολιτική απόφαση με την οποία συντάχθηκαν τόσο η κ. Δημητρίου όσο και η κ. Τουλουπάκη με τους δυο βοηθούς της. Αν δηλαδή η εξαίρεση των εγγράφων του FBI ήταν αποτέλεσμα επιλογής, η οποία υποκρύπτει και δόλο. Καθώς είναι γνωστό ότι όταν κατέρρευσε άμα τη εμφανίσει της η δικογραφία-κουρελού που είχε στήσει το «παραδικαστικό» του «Ρασπούτιν», το μόνο που είχε να επικαλεστεί τότε η κυβέρνηση ήταν τα «περίφημα έγγραφα του FBI». Τα οποία μάλιστα ο ίδιος ο Α. Τσίπρας κουνούσε απειλητικά από το βήμα της Βουλής, ενώ γνώριζε ότι δεν αποδεικνύουν τίποτα. Ή μάλλον αποδείκνυαν την αθωότητα των 10 πολιτικών προσώπων, τα οποία σκοπίμως διαπομπεύτηκαν.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τυχαίο ότι η απόκρυψη αυτών των εγγράφων συνεχίστηκε με πρωτοβουλία της κ. Τουλουπάκη πλέον, για πολλούς μήνες, αλλά και αφότου συγκροτήθηκε η τρέχουσα Προανακριτική, η οποία τα ζήτησε επανειλημμένως από την Εισαγγελία Διαφθοράς. Η οποία αρνήθηκε πεισματικά ακόμα και μετά την έγκριση που είχε δώσει ο Αρειος Πάγος. Μέχρι που τα αποκάλυψε προχθές ο κ. Αγγελής κι έτσι έδωσε νέα διάσταση στην έρευνα, αλλά και φώτισε «σκοτεινές στιγμές», όπως η επίσκεψη του κ. Τζανακόπουλου στον Αρειο Πάγο.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής