Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέο μήνυμα ΗΠΑ στην Τουρκία μέσω Πάιατ: Τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα

Δεν πρόλαβε να… στεγνώσει το μελάνι από την επιστολή του γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ με την οποία ζητούσε κυρώσεις στην Τουρκία από το Στ...

Πάιατ: Φυσικά και οι ΗΠΑ θα εμπλακούν, για να μην υπάρξει κρίση ...

Δεν πρόλαβε να… στεγνώσει το μελάνι από την επιστολή του γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ με την οποία ζητούσε κυρώσεις στην Τουρκία από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για όσα κάνει στην ανατολική Μεσόγειο και οι ΗΠΑ, δια του Τζέφρι Πάιατ «επαναλαμβάνουν» στην Άγκυρα ότι τα ελληνικά νησιά έχουν δικαίωμα σε ΑΟΖ.




Ακόμη ένα σαφέστατο μήνυμα στην Τουρκία για όσα κάνει στην ανατολική Μεσόγειο στέλνουν οι ΗΠΑ. «Αγγελιαφόρος», για άλλη μια φορά, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέρφι Πάιατ, που το μεσημέρι της Τρίτης (23.06.2020) συναντήθηκε με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Τζέφρι Πάιατ.

Μετά τη συνάντηση αυτή ήταν που… εστάλη το μήνυμα (δεν είναι η πρώτη φορά που το λέει άλλωστε) πως τα ελληνικά νησιά έχουν δικαίωμα σε ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, όπως και η ηπειρωτική χώρα.

«Επιβεβαιώσαμε για άλλη μια φορά τη νομική μας αντίληψη ότι τα νησιά έχουν δικαίωμα σε ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, όπως και η ηπειρωτική χώρα», έγραψε στο twitter ο Τζέφρι Πάιατ μετά τη συνάντησή του με τον Νίκο Δένδια.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν περιφερειακά ζητήματα, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη. «Είχαμε την ευκαιρία σήμερα, με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, να επαναλάβουμε την στήριξή μας για εκεχειρία στη Λιβύη που οδηγεί σε πολιτική λύση, καθώς και το μήνυμά μας προς όλους τις εξωτερικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Τουρκίας, να σταματήσουν τις αποστολές όπλων και τζιχαντιστών που εντείνουν τη βία», επισήμανε ο Αμερικανός πρέσβης στην ανάρτησή του.