Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέα Πολεμική προειδοποίηση Σίσι σε Τουρκία: «Είμαστε έτοιμοι για όλα... και εκτός συνόρων»

Ανδρέας Μουντζουρούλιας_ Κινητικότητα έχουμε εδώ και λίγες ώρες από την Αίγυπτο. Ο Σίσι πριν λίγο προχώρησε σε μία δήλωση-''βόμβα&#...


Ανδρέας Μουντζουρούλιας_ Κινητικότητα έχουμε εδώ και λίγες ώρες από την Αίγυπτο. Ο Σίσι πριν λίγο προχώρησε σε μία δήλωση-''βόμβα'', καθώς έστειλε πολεμικό τελεσίγραφο στην Άγκυρα λέγοντας τα εξής:

''Ο Αιγυπτιακός Στρατός είναι έτοιμος να υπερασπιστεί την εθνική ασφάλεια της χώρας, τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων''.




Πρόκειται για ένα ξεκάθαρο μήνυμα, που δείχνει πως το Κάιρο είναι πλέον έτοιμο για την μεγάλη σύγκρουση με την Άγκυρα. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν σε επιθεώρηση στρατιωτικού σώματος και αυτό έχει την σημασία του.

O Σίσι καθώς αντιλαμβάνεται πως η τουρκική παρουσία στη Λιβύη θα του προκαλέσει προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας του.

To Kάιρο μάλιστα χθες ζήτησε έκτακτη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του Αραβικού κόσμου, για να συζητήσουν τις εξελίξεις στη Λιβύη.

Όπως καταλαβαίνουμε, ο Αιγύπτιος ηγέτης θέλει να δημιουργήθεί ένα κοινό μέτωπο κατά του Ερντογάν, διότι οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες.

Ταυτόχρονα ο Σίσι συναντήθηκε πριν λίγες ώρες με τον Διοικητή των Αιγυπτιακών μυστικών υπηρεσιών Αμπάς Κάμελ, όπου συζήτησαν για τις εξελίξεις γύρω από την Λιβύη.

Το Κάιρο πρέπει άμεσα να μπει και επίσημα στον πόλεμο της Λιβύης, διότι απειλείται ξεκάθαρα η εσωτερική ασφάλεια της χώρας των Φαραώ, καθώς η Μουσουλμανική Αδελφότητα περιμένει στη ''γωνία''pentapostagma.gr