Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΑ ΤΗΣ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ... Φίλης: Η Τουρκία θα μας βάλει «το πιστόλι στον κρόταφο»!

Την επιστημονική του άποψη για την τουρκική προκλητικότητα εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Φίλης, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε ότι η Τουρκία θεω...

Κωνσταντίνος Φίλης

Την επιστημονική του άποψη για την τουρκική προκλητικότητα εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Φίλης, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε ότι η Τουρκία θεωρεί ότι είναι η ηγεμονική δύναμη της περιοχής, και προσπαθεί με τις ενέργειές της στο Αιγαίο να μας βάλλει να καθίσουμε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους δικούς της όρους




Οι όροι που θα θέσει η Τουρκία θα είναι ασφυκτικοί για εμάς "θα είναι με το πιστόλι στον κρόταφο της Ελλάδας, όπως δήλωσε στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6, ο εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου. Η Τουρκία έχει πολύ συγκεκριμένη προσέγγιση για την Ανατολική Μεσόγειο, πρώτον θεωρεί ότι υπάρχει μία αντιτουρκική συμμαχία, ένας αντιτουρκικός άξονας, ο οποίος έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια με τη συμμετοχή Ελλάδος – Κύπρου – Ισραήλ – Αιγύπτου, αλλά αυτό το οποίο της ερέθισε ακόμα περισσότερο τα αντανακλαστικά ήταν η ομπρέλα που φάνηκε να δίνουν σε αυτές τις συνέργειες οι ΗΠΑ και η Γαλλία".

Επιπλέον όπως είπε ο κ. Φίλης, η Τουρκία θεωρεί ότι είναι η ηγεμονική δύναμη της περιοχής "και κανένας δεν μπορεί να κουνήσει ρούπι χωρίς να έχει τη συναίνεσή της", κάνοντας επίδειξη δύναμης στην περιοχή, ότι είναι η επικυρίαρχη αρχή και ταυτόχρονα "έχοντας λοκάρει το τρίγωνο Κρήτης – Καστελορίζου- Κύπρου προσπαθεί να αποκόψει την Ελλάδα από την πρόσβαση στην Ανατολική Μεσόγειο και να αποκόψει και τη συνέχεια της ελληνικής νησιωτικής χώρας, γιατί όταν μιλάμε για έρευνες πετρελαίου, δεν μιλάμε για χωρικά ύδατα, μιλάμε για υφαλοκρηπίδα που είναι κυριαρχικό δικαίωμα, το μόνο που μπορεί να εξομαλύνει αυτή την κατάσταση είναι η ανάγκη της Τουρκίας να απευθυνθεί στη Δύση και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις ΗΠΑ για οικονομική βοήθεια".

Σχολιάζοντας τον Τραμπ, ο κ. Φίλης είπε πως έχει χάσει το μεγάλο όπλο που είναι η οικονομία, και θέλει να καταφέρει να πάνε στις κάλπες να ψηφίσουν οι Αμερικανοί το 35% -40%, που φαίνεται να συμπαρατάσσεται, όπως είπε, με τον ίδιο, γιατί είναι η βαθιά συντηρητική Αμερική, που θέλει το νόμο και την τάξη, που είναι υπέρ της οπλοκατοχής, είναι υπέρ των εκτρώσεων, θεωρούν ότι η Κίνα είναι ο μεγάλος εχθρός. Πρόσθεσε τέλος, ότι ο Τραμπ έχει καταλήξει να έχει έναν μεγάλο εχθρό στο εσωτερικό που είναι η Κίνα κι έναν μεγάλο εχθρό στο εσωτερικό που είναι οι μπαχαλάκηδες.