Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΤΟ ΙΣΛΑΜ... Πακιστάν: Πυροβόλησαν Χριστιανούς επειδή αγόρασαν σπίτι σε μια μουσουλμανική γειτονιά

Ο Nadeem Joseph αγόρασε το σπίτι τον περασμένο μήνα. Αυτός και η πεθερά του βρίσκονται στο νοσοκομείο αλλά ευτυχώς εκτός κινδύνου Δύ...


Ο Nadeem Joseph αγόρασε το σπίτι τον περασμένο μήνα. Αυτός και η πεθερά του βρίσκονται στο νοσοκομείο αλλά ευτυχώς εκτός κινδύνου

Δύο μέλη μιας χριστιανικής οικογένειας πυροβολήθηκαν και τραυματίστηκαν μετά την αγορά ενός σπιτιού σε μια μουσουλμανική γειτονιά. Η επίθεση μερικών μουσουλμάνων γειτόνων πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουνίου στην αποικία Sawati Phatak στο Πεσαβάρ του Πακισταν.




Χθες η αστυνομία συνέλαβε πολλά μέλη από μια οικογένεια που φαίνεται να είχε σχέση με το περιστατικό. Ο Salman Khan, ο επικεφαλής της οικογένειας, διέφυγε και καταζητείται από την αστυνομία.

Πριν από ένα μήνα, ο Nadeem Joseph αγόρασε ένα σπίτι για περίπου 600.000 ρουπίες (700 δολάρια) και μετακόμισε με την οικογένειά του στα τέλη Μαΐου.

Μόλις ανακάλυψε ότι ο 50χρονος Ιωσήφ και η οικογένειά του ήταν Χριστιανοί, ο Salman Khan πήγε να τους πει ότι έπρεπε να φύγουν αμέσως επειδή η γειτονιά ήταν για Μουσουλμάνους και ότι οι Χριστιανοί (όπως και οι Εβραίοι) είναι εχθροί του Ισλάμ.

Για μέρες, ο Χαν και τα παιδιά του παρενοχλούσαν τον Ναντέμ Τζόζεφ και την οικογένειά του, απειλώντας με σοβαρές συνέπειες εάν η χριστιανική οικογένεια δεν έφευγε από το σπίτι.

Την ημέρα της επίθεσης, ο Χαν εμφανίστηκε στο χριστιανικό σπίτι δίνοντας στους ενοίκους ένα 24ωρο τελεσίγραφο. Ο Nadeem Joseph απάντησε ότι αυτός και η οικογένειά του είχαν το δικαίωμα να ζουν όπου θέλουν και ότι δεν θα φύγουν.

Παρατηρώντας ότι ο Χαν και οι γιοι του είχαν όπλα, ο Τζόζεφ προσπάθησε να καλέσει την αστυνομία, αλλά πυροβολήθηκε στην κοιλιά πριν μπορέσει να το κάνει. Οι επιτιθέμενοι στη συνέχεια έστρεψαν τα όπλα τους σε άλλα μέλη της χριστιανικής οικογένειας, τραυματίζοντας την πεθερά του Ιωσήφ στον ώμο.

Κανένας γείτονας δεν παρενέβη για να βοηθήσει τους Χριστιανούς. Αφού κάλεσαν την υπηρεσία ασθενοφόρων έκτακτης ανάγκης, ο Τζόζεφ και η πεθερά του μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Lady Reading, όπου εξακολουθούν να αναρρώνουν και δεν βρίσκονται σε κίνδυνο.

Από το κρεβάτι του στο νοσοκομείο, ο Τζόζεφ ανέφερε το περιστατικό στους αστυνομικούς.

Για τον Khalid Shahzad, έναν χριστιανό ακτιβιστή που ήρθε σε επαφή με την οικογένεια του Joseph και την αστυνομία, αυτό το έγκλημα δείχνει το υψηλό επίπεδο μισαλλοδοξίας έναντι των μειονοτήτων στο Πακιστάν.