Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βρετανία: Παράνομο το σεξ με κάποιον που μένει εκτός σπιτιού – Πώς θα γίνεται το μπάρμπεκιου

Ζωηρές συζητήσεις και κύμα σχολίων στα κοινωνικά δίκτυα έχει πυροδοτήσει η νέα νομοθεσία, που τέθηκε σε ισχύ από τη βρετανική κυβέρνηση, γι...


Ζωηρές συζητήσεις και κύμα σχολίων στα κοινωνικά δίκτυα έχει πυροδοτήσει η νέα νομοθεσία, που τέθηκε σε ισχύ από τη βρετανική κυβέρνηση, για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, με βάση όσα ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα, η βρετανική κυβέρνηση ενθαρρύνει τα υπαίθρια μπάρμπεκιου για έως και έξι άτομα, με την προϋπόθεση της κοινωνικής αποστασιοποίησης για να μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό, αλλά με βάση τους νέους κανονισμούς το σεξ είναι πλέον αδίκημα εάν σε αυτό εμπλέκονται άτομα από… διαφορετικά νοικοκυριά.




Συνιστάται στους επισκέπτες του μπάρμπεκιου να φέρουν δική τους καρέκλα και μαχαιροπίρουνα, ενώ μπορούν να μπουν στο σπίτι όπου φιλοξενείται το μπάρμπεκιου μόνο για να χρησιμοποιούν την τουαλέτα. Επίσης απαγορεύεται στους επισκέπτες να βοηθούν στον καθαρισμό πιάτων ή στο πλύσιμο. Ωστόσο, το σεξ με κάποιον με τον οποίο συμβιώνετε απαγορεύεται, και δεν επιτρέπονται οι διανυκτερεύσεις σε ξένες κατοικίες…

Τζόνσον: Ανακούφιση το μπάρμπεκιου…

«Από σήμερα, στην Αγγλία, θα έχετε τη δυνατότητα να συναντήσετε έως και πέντε φίλους σε δημόσιους εξωτερικούς χώρους ή στον κήπο σας. Αυτή θα είναι μια στιγμή χαράς και ανακούφισης για πολλούς. Μην ξεχνάτε να μένετε 2 μέτρα μακριά από αυτούς με τους οποίους δεν ζείτε και να πλένετε τα χέρια σας τακτικά» ανέφερε χαρακτηριστικά σε μήνυμά του στο Twitter o βρετανός πρωθυπουργός.

«Η στενή επαφή με άτομα από άλλα νοικοκυριά σημαίνει πολύ υψηλότερο κίνδυνο μετάδοσης και σύμφωνα με τις επιστημονικές συμβουλές, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε με ασφάλεια στους ανθρώπους να βλέπουν άτομα που δεν ζουν σε κοινούς εσωτερικούς χώρους χωρίς τον κίνδυνο να εξαπλωθεί ο ιός», δήλωσε η κυβέρνηση. «Αναγνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι αυτό για τους ανθρώπους – ιδιαίτερα εκείνους που ζουν μόνοι» αναγνώρισαν πάντως πηγές της Ντάουνινγκ Στριτ.




Η κυβέρνηση Τζόνσον υποβάθμισε τις νέες αστυνομικές εξουσίες, λέγοντας ότι «η αστυνομία δεν έχει την εξουσία να εισέλθει στα σπίτια των ανθρώπων σύμφωνα με τους κανονισμούς. Δεν μπορούν να εισέλθουν στο σπίτι σας, εκτός εάν αναμένουν σοβαρή εγκληματική δραστηριότητα εκεί».

Οι τελευταίοι κανονισμοί που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα απαγορεύουν επίσης τη χρήση παιδικών (φουσκωτών) υδατοδεξαμενών, εξωτερικών υδατοδεξαμενών, εξοπλισμού γυμναστηρίου και παιδικών χαρών. Όμως, οι ηλικιωμένοι έχουν τη δυνατότητα να βγαίνουν έξω για πρώτη φορά μετά από 10 εβδομάδες.