Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Μαρτίνο - Κλειστή η εθνική οδός Αθηνων Λαμίας...!!!

Μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που βρίσκε...


Μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή του Μαρτίνου στη Φθιώτιδα στα όρια με τη Βοιωτία.




Η φωτιά ξεκίνησε από δασική έκταση, ωστόσο, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν νωρίτερα στην περιοχή, πήρε γρήγορα διαστάσεις και εξαπλώθηκε. Το μέτωπο βρίσκεται κοντά στο χωριό Μαρτίνο, χωρίς να απειλείται άμεσα, όπως ανέφερε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, οι φλόγες έφτασαν κοντά στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να διακοπεί και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο ύψος του Μαρτίνου. Τα οχήματα με κατεύθυνση τη Λαμία εκτρέπονται από τον κόμβο του Κάστρου και όσα πηγαίνουν προς Αθήνα από τον κόμβο του Μαρτίνου.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, τελικά η φωτιά πέρασε στο βραχίονα των ανεμογεννητριών πάνω από τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας. Το μόνο θετικό είναι ότι οι άνεμοι μετά τις 18:15’ κόπασαν λίγο, ωστόσο επειδή δεν υπάρχουν σταθερές διευθύνσεις υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενισχύθηκαν, σε μία προσπάθεια η φωτιά να τεθεί υπό έλεγχο πριν πέσει το σκοτάδι. Αυτή τη στιγμή στο σημείο επιχειρούν συνολικά 64 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Ταυτόχρονα, συνδράμουν 4 υδροφόρες και 2 μηχανήματα έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης. enikos.gr