Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σε ετοιμότητα η Πολεμική Αεροπορία... ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΤΕΙΧΟΣ στο Αγαθονήσι μετά τις απειλές των τούρκων για την επίσκεψη ΠτΔ...

Με τους Τούρκους να έχουν στοχοποιήσει το Αγαθονήσι ενόψει της επίσκεψης της Προέδρου της Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντάς το "υπό ελληνικ...

Πολεμική Αεροπορία

Με τους Τούρκους να έχουν στοχοποιήσει το Αγαθονήσι ενόψει της επίσκεψης της Προέδρου της Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντάς το "υπό ελληνική κατοχή" και εξαπολύοντας απειλές απειλές διά στόματος στρατιωτικών εν αποστρατεία, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ασφαλίσει πλήρως την περιοχή, εν αναμονή μιας νέας ακραίας πρόκλησης από την Τουρκία.




“Η Ελλάδα αναζητά μια νέα πρόκληση στο Αιγαίο. Αυτή η επίσκεψη (της προέδρου της Ελλάδος) πρέπει να αποτραπεί. Η Αθήνα ετοιμάζεται για ένα νέο σχέδιο πρόκλησης στα νησιά του Αιγαίου που έχει καταλάβει παράνομα”, δηλώνει πρώην ΓΓ του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

“Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελλάδας, θα επισκεφθεί το Αγαθονήσι στις 29 Ιουνίου 2020. Η πρόεδρος θα κάνει την επίσκεψή της στο νησί με ελικόπτερο και θα παραμείνει για 4 ώρες σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια υλοποιεί την πρώτη της επίσκεψη στο Αγαθονήσι, το οποίο βρίσκεται ''υπό ελληνική κατοχή''. Η Ελλάδα κατέχει το νησί αυτό για 16 χρόνια ταυτόχρονα με άλλα 12 νησιά”, καταλήγει άλλο κατάπτυστο τουρκικό δημοσίευμα.

Σε συναγερμό θα βρίσκεται η Πολεμική Αεροπορία ενόψει της συμβολικής αυριανής επίσκεψης που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στα ακριτικά Εθνικά φυλάκια σε Αγαθονήσι και Λειψούς.

Για πρώτη φορά και εν μέσω των συνεχών Τουρκικών προκλήσεων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Αρχηγός σύμφωνα με το Σύνταγμα των Ενόπλων Δυνάμεων θα μεταβεί σε ακριτικά νησιά. Είχει προηγηθεί η επίσκεψη στη Θράκη απ’ όπου έστειλε σαφές μήνυμα για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Με δεδομένο ότι οι γείτονες συνηθίζουν να προκαλούν ακόμα και με έντονο έως και επικίνδυνο τρόπο όταν Έλληνες αξιωματούχοι. είτε από την πολιτειακή και πολιτική είτε από την στρατιωτική ηγεσία, επισκέπτονται ακριτικά νησιά, οι Ένοπλες Δυνάμεις και κυρίως τα ‘’γεράκια’’ της Πολεμικής Αεροπορίας θα βρίσκονται σε αυξημένη εγρήγορση. Άλλωστε τις τελευταίες ημέρες εθνικιστικοί κύκλοι της Τουρκίας και μέρος των μέσων ενημέρωσης ζητούν επιτακτικά την ακύρωση της επίσκεψης




Ταυτόχρονα ο Τούρκος υπουργός άμυνας Χουλουσί Ακάρ για πολλοστή φορά έσπευσε να επαναλάβει τους γνωστούς παράλογους ισχυρισμούς των γειτόνων περί αποστρατικοποίησης των ακριτικών Ελληνικών νησιών όσο και για περιορισμό του Εθνικού Εναέριου Χώρου από τα 10 στα 6 μίλια. Και μάλιστα την ώρα που η Τουρκική προκλητικότητα χτυπά ‘’κόκκινο’’ με τους γείτονες να διεκδικούν συνεχώς χώρο κυρίως στη θάλασσα με τις παράνομες και παράλογες απαιτήσεις τους, αναφέρει ο Κώστας Σαρικάς για το newpost.

Δεν έχουν περάσει ούτε δύο μήνες όταν η Τουρκική αεροπορία με μαχητικά F-16 επιχείρησε να παρενοχλήσει το CHINOOK το οποίο μετέφερε αρχικά στις Οινούσσες και στη συνέχεια σε άλλα ακριτικά νησιά του Αρχιπελάγους τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο. Μέχρι κα το ελικόπτερο που μετέφερε τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Καστελόριζο προσπάθησαν να παρενοχλήσουν οι γείτονες καλώντας μάλιστα από τον ασύρματο να απομακρυνθεί γιατί πετά σε Τουρκικό εναέριο χώρο.