Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκία: Σύλληψη γνωστής δημοσιογράφου για κατασκοπεία

Τουρκικό δικαστήριο διέταξε την προφυλάκιση μίας γνωστής δημοσιογράφου της αντιπολίτευσης ενόψει της επικείμενης δίκης της για «στρατιω...

Muyesser Yildiz

Τουρκικό δικαστήριο διέταξε την προφυλάκιση μίας γνωστής δημοσιογράφου της αντιπολίτευσης ενόψει της επικείμενης δίκης της για «στρατιωτική και πολιτική κατασκοπεία», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.




H Muyesser Yildiz, δημοσιογράφος στο ηλεκτρονικό ενημερωτικό portal OdaTV, προσήχθη την περασμένη Δευτέρα και χθες, Πέμπτη, συνελήφθη μετά την κατάθεσή της.

Ο ανταποκριτής του TELE1, Ismail Dukel, ο οποίος είχε προσαχθεί μαζί με την Yildiz, αφέθηκε ελεύθερος, σύμφωνα με το Anadolu. Ένας αξιωματούχος του στρατού, ο οποίος είχε προσαχθεί επίσης, συνελήφθη επίσης χωρίς να δίνονται περεταίρω λεπτομέρειες.

Το OdaTV, ένα ηλεκτρονικό δημοσιογραφικό portal, επικρίνει συχνά την κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η Τουρκία βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των χωρών στις φυλακίσεις δημοσιογράφων.

Μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, τον Ιούλιο του 2016, η Άγκυρα έχει εξαπολύσει κυνηγητό κατά του δικτύου του εξόριστου στις ΗΠΑ κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο θεωρεί ενορχηστρωτή του πραξικοπήματος. Έκτοτε, 77.000 άνθρωποι έχουν φυλακιστεί ενώ περίπου 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι, στρατιωτικό προσωπικό και άλλοι πολίτες έχουν απολυθεί ή αποσπαστεί.

Οι επικριτές λένε ότι ο Ερντογάν έχει χρησιμοποιήσει το αποτυχημένο πραξικόπημα ως πρόσχημα για να συγκρατήσει ή να αποπέμψει τους διαφωνούντες και να ενισχύσει την πρόσφυσή του στην εξουσία, μια κατηγορία που αρνείται η Άγκυρα, υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα είναι απαραίτητα για τη διαφύλαξη της εθνικής ασφάλειας.