Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ...;;; Οι Τουρκολίβυοι απάντησαν ότι θεωρούν «κήρυξη πολέμου» τις δηλώσεις του Αιγύπτιου προέδρου

Η ισλαμιστική φιλοτουρκική Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Τρίπολης ανακοίνωσε ότι απορρίπτει τις δηλώσεις του Αιγυπτίου προέδρου Άμπ...

Οι Τουρκολίβυοι απάντησαν ότι θεωρούν «κήρυξη πολέμου» τις δηλώσεις του Αιγύπτιου προέδρου

Η ισλαμιστική φιλοτουρκική Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Τρίπολης ανακοίνωσε ότι απορρίπτει τις δηλώσεις του Αιγυπτίου προέδρου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, ο οποίος προειδοποίησε το Σάββατο με αιγυπτιακή στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη εάν Τούρκοι και Τουρκολίβυοι επιχειρήσουν να περάσουν την κόκκινη γραμμή προς την Κυρηναϊκή, που χαράχτηκε από την πόλη λιμάνι Σύρτη έως την επαρχία Τζούφρα.

Η ισλαμιστική κυβέρνηση του Φαγιέζ αλ Σαράτζ, που υποστηρίζεται από την Τουρκία, το Κατάρ και τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, δήλωσε ότι θεωρεί τις δηλώσεις του Αιγυπτίου προέδρου «κήρυξη πολέμου».




Σε ανακοίνωσή του την Κυριακή, το Προεδρικό Συμβούλιο της Τρίπολης, δηλαδή η ισλαμιστική τουρκολιβυκή κυβέρνηση, δηλώνει:

«Το κράτος της Λιβύης επιβεβαιώνει ότι η παρέμβαση στις εσωτερικές της υποθέσεις και η παραβίαση της κρατικής κυριαρχίας, είτε μέσω δηλώσεων ΜΜΕ ορισμένων χωρών όπως συνέβησαν από τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, είτε με υποστήριξη πραξικοπημάτων, πολιτοφυλακών και μισθοφόρων, είναι απαράδεκτη.

»Είναι κατακριτέο και θεωρείται εχθρική πράξη, κατάφωρη παρέμβαση και κήρυξη πολέμου».

Υπογραμμίζει δε ότι, «υπενθυμίζουμε σε όλους ότι η Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας είναι ο μόνος νόμιμος εκπρόσωπος του κράτους της Λιβύης και μόνη της έχει το δικαίωμα να καθορίσει τη μορφή και το είδος των συμφωνιών και συμμαχιών της».

Να σημειωθεί εδώ ότι η μόνη νόμιμα εκλεγμένη Αρχή στη Λιβύη -και επίσης διεθνώς αναγνωρισμένη- είναι η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας, που εδρεύει στην Τρίπολη, μπορεί να αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ ως επίσημη κυβέρνηση της Λιβύης αλλά πρόκειται περί παράνομου καθεστώτος αφού, δεν έλαβε ποτέ ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, πολλά μέλη της την εγκατέλειψαν και τάχθηκαν με την πλευρά της Βουλής, δεν έχει δικαίωμα σύναψης διεθνών συμφωνιών και η θητεία της έχει λήξει.

Πρόκειται δηλαδή για ένα παράνομο καθεστώς που αντλεί όμως «νομιμότητα» από τον ΟΗΕ και μόνο.

Είναι επίσης η μοναδική «διεθνώς αναγνωρισμένη» κυβέρνηση που υποστηρίζεται από ένοπλους ισλαμιστές, τζιχαντιστές και κάθε είδους τρομοκράτες.

Αυτό λοιπόν το μη εκλεγμένο τζιχαντιστικό καθεστώς, ισχυρίζεται στην ίδια ανακοίνωση ότι εδώ και χρόνια καλεί για μια ειρηνική λύση στη λιβυκή κρίση, ενώ «ορισμένες χώρες απειλούν με στρατιωτική επέμβαση».

Είναι το ίδιο καθεστώς που έφερε την Τουρκία στη Λιβύη ως «προστάτιδα δύναμη» και υποστηρίζεται από 10.000 τζιχαντιστές που μετέφεραν Τουρκία και Κατάρ από τη Συρία. Κατηγορεί δηλαδή τους αντιπάλους του για τις δικές του πράξεις.

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή τους οι ισλαμιστές της Τρίπολης δηλώνουν ότι θα αντιμετωπίσουν έντονα «κάθε απειλή για τη χώρα μας» και απειλούν, εμμέσως, με τζιχαντιστική ανάφλεξη στο εσωτερικό της Αιγύπτου -ίσως και στα Εμιράτα- αναφέροντας ότι, «αυτές οι χώρες θα πρέπει να δώσουν προσοχή στα προβλήματά τους και στις απειλές ασφάλειας εντός της επικράτειάς τους».