Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αβέβαιος ο αντίκτυπος του χειμώνα στην έκβαση του κορονοϊού

Αβέβαιο είναι το πως η άφιξη του χειμώνα στο νότιο ημισφαίριο θα επηρεάσει το νέο κορονοϊό σύμφωνα με τον επικεφαλή των προγραμμάτων έκτ...


Αβέβαιο είναι το πως η άφιξη του χειμώνα στο νότιο ημισφαίριο θα επηρεάσει το νέο κορονοϊό σύμφωνα με τον επικεφαλή των προγραμμάτων έκτακτης ανάγκης, Μάικ Ράιαν.






Ένα από τα ζητήματα που εξετάσουν οι επιστήμονες από το ξεκίνημα της πανδημίας είναι η επίδραση των εποχών στη θνησιμότητα και τη μεταδοτικότητα του νέου κορονοϊού. Αρχικά, το ερώτημα ήταν αν το καλοκαίρι και οι ζεστές θερμοκρασίες θα βοηθήσουν στην μείωση της διασποράς του ιού, όπως συμβαίνει συνήθως με αναπνευστικούς ιούς.






Από τα αποτελέσματα πολλών μελετών κανείς δε μπορεί με βεβαιότητα να υποστηρίξει την μία ή την άλλη άποψη. Όσο θα περνάει το καλοκαίρι οι φόβοι για ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού μεγαλώνουν. Επιστήμονες, φοβούνται ότι ο χειμώνας και οι κρύες θερμοκρασίες ενδεχομένως να αυξήσουν τη μεταδοτικότητα του COVID-19, όπως συμβαίνει με τη γρίπη εκείνη την εποχή του χρόνου.
Κατά τη διάρκεια εικονικής συνέντευξης Τύπου, ο επικεφαλής των προγραμμάτων έκτακτης ανάγκης, Μάικ Ράιαν, σχολίασε ως εξής το θέμα: «Δε γνωρίζουμε πως θα εξελιχτεί ο κορονοϊός. Αυτή τη στιγμή, δεν έχουν δεδομένα που να υποστηρίζουν ότι η επιθετικότητα και η μεταδοτικότητα του ιού θα είναι μεγαλύτερη ή το αντίθετο. Το ίδιο ασαφής είναι η εικόνα σχετικά με την επίδραση της άφιξης του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο».

Πρόσθεσε ότι «δε μπορούμε να βασιστούμε σε μία προσδοκία ότι οι εποχές ή οι θερμοκρασίες θα αποτελέσουν την απάντηση στη διάδοση του ιού».