Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ... Τούρκοι Αστυνομικοί έκαναν ΝΤΟΥ στο σπίτι αυτής της Κούρδισσας και έβαλαν τα σκυλιά να την ξεσκίσουν...!!!

Η Μεράλ Ντανίς Μπεστάς και η Αϊσέ Ατζάρ Μπασαράν του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) πραγματοποίησαν συνέντευξη Τύπου σχετικά με τ...


Η Μεράλ Ντανίς Μπεστάς και η Αϊσέ Ατζάρ Μπασαράν του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) πραγματοποίησαν συνέντευξη Τύπου σχετικά με την κατάσταση του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της τοπικής οργάνωσης HDP, Σεβίλ Ροζμπίν Τσετίν, η οποία βασανίστηκε επί 3,5 ώρες κατά τη διάρκεια κράτησής της στο Ντιγιαρμπακίρ, όπως σημειώνει σε σημερινό της άρθρο η bianet.org.

Η Μπεστάς και η Ατζάρ κοινοποίησαν εικόνες της συλληφθείσας πολιτικού και ζήτησαν από την κυβέρνηση να προβεί άμεσα σε δήλωση σχετικά με το θέμα.




Σύμφωνα με την Μεράλ Ντανίς Μπεστάς:

«Η Σεβίλ Ροζμπίν Τσετίν συνελήφθη χθες (26 Ιουνίου) στο σπίτι της στο Ντιγιαρμπακίρ και βασανίστηκε. Δεν έχουμε κάποια φωτογραφία που να δείχνει το μέγεθος του βασανισμού.

Κανονικά, η αστυνομία του τμήματος TEM πηγαίνει για συλλήψεις. Αλλά το σπίτι της Ροζμπίν Τσετίν εκτός από την αστυνομία TEM βρίσκονταν και ομάδα των ειδικών επιχειρήσεων».

«Απειλήθηκαν οι γείτονες»

Η αστυνομία του ΤΕΜ πήγε στα διαμερίσματα του κτηρίου και είπε στους γείτονες να μην βγουν έξω, ούτε να επικοινωνήσουν με οποιονδήποτε τρόπο. Όλοι οι γείτονες απειλήθηκαν. Όλες αυτές οι πληροφορίες που παρέχουμε είναι συγκεκριμένες και πραγματικές. Όταν η Ροζμπίν Τσετίν διαπιστώθηκε ότι ήταν μόνη στο σπίτι, έγινε αυτή η επιδρομή.

Το σπίτι του βρισκόταν στον δεύτερο όροφο του κτηρίου, και σύμφωνα με τους νόμους θα έπρεπε να υπήρχε μια διαδικασία έρευνας και κράτησης που συνήθως θα συνοδεύονταν από γείτονες και έναν υπεύθυνο. Αλλά δεν υπήρχε καμία συνοδεία. Ακόμα πιο σοβαρό, δύο σκυλιά στάλθηκαν μετά το άνοιγμα της πόρτας.

«Τα σκυλιά χρησιμοποιήθηκαν ως βασανιστήρια»

Τα σκυλιά χρησιμοποιήθηκαν ως εργαλείο βασανιστηρίων. Η Αστυνομία Ντιγιαρμπακίρ ξεκίνησε μια νέα εποχή στη χρήση σκύλων σε βασανιστήρια.

Τα σκυλιά επιτέθηκαν εναντίον της Ροζμπίν Τσετίν , καθοδηγήθηκαν από τους μπάτσους, και της δάγκωσαν και τα δύο πόδια σε βαθμό που έκοψαν τη σάρκα, την τρύπησαν.

Αξιωματικοί επιβολής του νόμου οργάνωσαν το σκηνικό σκόπιμα και παρακολούθησαν αυτήν την επίθεση μέσα στο σπίτι της, στην κατοικία της.

«Τράβηξαν γυμνές φωτογραφίες»

Δυστυχώς, ένα μέρος αυτών των βασανιστηρίων, η φίλη μας Ροζμπίν φωτογραφήθηκε μισόγυμνος, την τράβηξαν φωτογραφίες με τα μάτια της κλειστά. Ρωτάμε, τι πρόκειται να κάνουν; Θα το μετατρέψουν και αυτό σε μια άλλη μορφή βασανιστηρίων;

Η Ροζμπίν Τσετίν ήταν συν-δήμαρχος του δήμου Εντρεμίτ της επαρχίας Βαν έως ότου διορίστηκε διαχειριστής. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Περιμένουμε μια άμεση εξήγηση για αυτό το βασανισμό. Θέλουμε αυτοί οι βασανιστές να απολυθούν αμέσως, ανεξάρτητα από το ποιος το έχει κάνει ή ποιος είναι ο αρχηγός της αστυνομίας».

Bianet.org
--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος