Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ακόμη και ο Γερμανός Πρέσβης... «Ανησυχητική η συμπεριφορά της Τουρκίας... Να γίνουμε σκληροί απέναντι της...»

Ανησυχητική χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της Τουρκία, ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι το δίλημμα που έχουμε οι Έλληνες, ο...

ernst

Ανησυχητική χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της Τουρκία, ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι το δίλημμα που έχουμε οι Έλληνες, οι Γερμανοί, εμείς οι Ευρωπαίοι, είναι πόσο σκληροί θα πρέπει να γίνουμε απέναντι στην Τουρκία.




Επαινώντας το έργο της ελληνικής κβέρνησης, ο Έρνστ Ρέιχελ δήλωσε ότι η Ελλάδα διαχειρίστηκε «εξαιρετικά καλά την κρίση του κορωνοϊού, πολύ καλύτερα και από τη Γερμανία».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, εν όψει της προεδρίας της ΕΕ που αναλαμβάνει η Γερμανία στις αρχές Ιουλίου, ο κ. Ρέιχελ ανέφερε πως πέρασε το lockdown στην Αθήνα προσθέτοντας πως δεν μπορεί να φανταστεί καλύτερο τόπο για να το κάνει.

Αναφέρθηκε, ακόμη, στις μεγάλες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η χώρα του αναλαμβάνοντας την προεδρία της ΕΕ στις αρχές Ιουλίου, λέγοντας πως θα βρεθεί αντιμέτωπη ταυτόχρονα με δύο μεγάλες κρίσεις: την υγειονομική αλλά και την οικονομική.

Ο Γερμανός πρέσβης επισήμανε πως και σε παγκόσμιο επίπεδο η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, γιατί η λογική και η ψυχραιμία έχουν χαθεί. O ίδιος έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μπορούμε να στραφούμε μόνο στην Ευρώπη, όπως είπε. Για αυτό το λόγο, συνέχισε, εμείς οι Ευρωπαίοι πρέπει να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο, να δείξουμε αλληλεγγύη.