Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΥΡΙΣΜΟΣ... Το όνομα του Οθωμανού ναυάρχου «Σαλίχ Ρέις» έδωσαν οι Τούρκοι στη θαλάσσια περιοχή νότια Καρπάθου Ρόδου

Μετά την ονομασία των 4 περιοχών της NAVTEX 0799/20 οι οποίες σχημάτιζαν την φράση του Κεμάλ, «Πόσο ευτυχισμένος είναι αυτός που αποκα...

Αυτός είναι ο ψευδοχάρτης της Αγκυρας για τις έρευνες - Πού ...

Μετά την ονομασία των 4 περιοχών της NAVTEX 0799/20 οι οποίες σχημάτιζαν την φράση του Κεμάλ, «Πόσο ευτυχισμένος είναι αυτός που αποκαλείται Τούρκος», έχουμε και την ονομασία θαλάσσιας περιοχής για διεξαγωγή ασκήσεων νότια Καρπάθου-Ρόδου, στο Λύκιο Πέλαγος, με την ονομασία «SALIH REIS».




Ο Σαλίχ Ρέις ήταν ναύαρχος (1488-1568) και το 1551 κατέκτησε την Τρίπολη της Λιβύης μαζί με τους Turgut Reis και Sinan Pasha.

Οι συμβολισμοί ήταν πάντα σημαντικοί για τον Ερντογάν και το καθεστώς του.

Η αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας είναι το «αφήγημα» με το οποίο όλα καλύπτονται.

Και πρώτα απ΄όλα τα οικονομικά προβλήματα της Τουρκίας, σημειώνει το Militaire.

O Τουργκούτ Ρεΐς, μαζί με τον οποίο ο Σαλίχ κατέκτησε την Τρίπολη, ήταν Έλληνας εξισλαμισμένος, «τουρκεμένος», Οθωμανός ναύαρχος.

Ελληνικής καταγωγής εξισλαμισμένος, «τουρκεμένος», ήταν και ο ναύαρχος Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα, δάσκαλος του Τουργκούτ, με καταγωγή από τα Γιαννιτσά και τη Λέσβο.

Ο Σαλίχ Ρέις εξελίχθηκε σε σπουδαίο ναυτικό διοικητή διδασκόμενος την ναυτική τέχνη του πολέμου από τους παραπάνω εξισλαμισμένους Έλληνες Οθωμανούς ναυάρχους.