Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βανδαλισμός με μπογιές και σφυριά από τους Κομμουνιστοσυμμορίτες στο μνημείο πεσόντων που οι ίδιοι έσφαξαν στην Χαβαρόβρυση Ηλείας

Οι Κομμουνασυμμορίτες κατέστρεψαν με σφυριά και μπογιές το εικονοστάσι που έχει στηθεί στην θέση Χαβαρόβρυση για να τιμηθεί η μνήμη των...



Οι Κομμουνασυμμορίτες κατέστρεψαν με σφυριά και μπογιές το εικονοστάσι που έχει στηθεί στην θέση Χαβαρόβρυση για να τιμηθεί η μνήμη των 33 ανδρών του αποσπάσματος Παπανικολοπούλου που δολοφονηθήκαν από τους Κομμουνιστές στο σημείο αυτό στις 22αν Οκτωβρίου 1947.

Όπως προκύπτει και από τις φωτογραφίες του μνημείου, οι Κομμουνιστοσυμμορίτες «βάνδαλοι» έριξαν μαύρη μπογιά στο μνημείο και έσπασαν τον υαλοπίνακα του καντηλιού, ενώ προσπάθησαν να σπάσουν το καντήλι και τις εικόνες των Αγίων με χτυπήματα.
Ενημερώθηκαν αστυνομικές αρχές, αλλά και συγγενείς των 33 πεσόντων, που εξέφρασαν την θλίψη τους για την πρωτοφανή πράξη, βεβήλωση.

Οι συγγενείς θα προβούν στις ανάλογες κινήσεις αποκατάστασης των ζημιών.... Τα ξημερώματα της 22ας Οκτωβρίου 1947 καθώς το Απόσπασμα Παπανικολοπούλου γύριζε με φορτηγό στον Πύργο από εκκαθαριστική ερευνητική επιχείρηση στην περιοχή Εφύρας Πηνείας λίγο πριν την Χάβαρι, δέχτηκε επίθεση από συμμορίτες που είχαν στήσει ενέδρα .

Από τους άνδρες του Παπανικολοπούλου οι 29 σκοτώθηκαν αμέσως από τις χειροβομβίδες και τα πυρά πολυβόλου, και 4 συνελήφθησαν ζωντανοί και κατακρεουργήθηκαν. Μόνο 4 μπόρεσαν μα διαφύγουν.

Το θρησκευτικό μνημόσυνο στην Χαβαρόβρυση του Δήμου Ήλιδας