Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ... Μυστική συνάντηση αρχηγού της Μοσάντ με Αιγύπτιους αξιωματούχους...

Ο επικεφαλής της Μοσάντ, Γιόσι Κοέν είχε μυστική συνάντηση με υψηλόβαθμους Αιγύπτιους αξιωματούχους ασφαλείας στην αιγυπτιακή πρωτεύου...



Ο επικεφαλής της Μοσάντ, Γιόσι Κοέν είχε μυστική συνάντηση με υψηλόβαθμους Αιγύπτιους αξιωματούχους ασφαλείας στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε το Σάββατο η αραβική εφημερίδα Al-Araby με έδρα το Λονδίνο, όπως σημειώνει η ισραηλινή Hamodia.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Κοέν συναντήθηκε με τον αρχηγό της Αιγυπτιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Υποστράτηγο Αμπάς Κάμελ και τον υπουργό Εξωτερικών Σαμέχ Σουκρί κατά τη διάρκεια του μυστικού ταξιδιού του στο Κάιρο.




Η συνάντηση, που ζητήθηκε από την ισραηλινή πλευρά, ήταν να συζητηθούν διάφορα καίρια ζητήματα, ιδίως η τρομοκρατική ομάδα της Χαμάς και η Λωρίδα της Γάζας (που στηρίζουν ανοιχτά οι τούρκοι), το ειρηνευτικό σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ στη Μέση Ανατολή και το σχέδιο της ισραηλινής κυβέρνησης να προσαρτήσει μεγάλα τμήματα του Yehudah και του Shomron και της κοιλάδας του Ιορδάνη.

Ο Γιόσι Κοέν ενημέρωσε τους Αιγυπτίους για τις προθέσεις του Ισραήλ, τις αντιδράσεις τόσο των Παλαιστινίων όσο και των Ιορδανών, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός της Ιορδανίας Ομάρ Ραζάζε απείλησε να επανεξετάσει τις σχέσεις του βασιλείου με το Ισραήλ εάν εφαρμόσει το αμφιλεγόμενο σχέδιο.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας επανέλαβε την προειδοποίηση την περασμένη εβδομάδα στους Αμερικανούς και Βρετανούς διπλωμάτες, λέγοντας ότι η «άνευ προηγουμένου απειλή» της προσάρτησης θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει περαιτέρω τη Μέση Ανατολή », ανέφερε ο Al-Araby.

Η Αίγυπτος και η Ιορδανία είναι οι μόνες δύο αραβικές χώρες στη Μέση Ανατολή που έχουν επίσημες ειρηνευτικές συμφωνίες με το Ισραήλ.
--
The Hellenic Information Team