Tελευταια Νεα

Κυριακή, Ιουνίου 07, 2020

«Με το ένστικτο της εθνικής μας επιβίωσης κανένας δεν θα παίξει»... Ανατριχιαστική ομιλία Α/ΓΕΕΘΑ Φλώρου... «Είναι η σειρά μας στις πολεμίστρες»

ΓΕΕΘΑ

Τη στιγμή που η Τουρκία απειλεί σε ξηρά, αέρα και θάλασσα, επιχειρεί να διασπάσει την ελληνική κυριαρχία και απειλεί ακόμα και την Κύπρο με στρατιωτικά μέσα, η απάντηση από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων σίγουρα προκαλεί αμφιβολίες στα τουρκικά επιτελεία για τα ανθελληνικά σχέδια.
“Με το ένστικτο της εθνικής μας επιβίωσης κανένας δεν θα παίξει”! Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, μετέφερε αυτό το μήνυμα αποφασιστικότητας σ΄ όλες τις “στοχευμένες” επισκέψεις που έκανε τις τελευταίες ημέρες σε κρίσιμους σχηματισμούς και μονάδες. Στην ΑΣΔΕΝ, στους αλεξιπτωτιστές με τους οποίους έκανε άλμα και ο ίδιος και στον Στόλο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στην Real News,”o Α/ΓΕΕΘΑ στις ομιλίες που έκανε στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με πληροφορίες ένα τους ζήτησε: “Ατσαλώστε την ψυχή σας και την καρδιά σας, κλείστε μέσα σας την Ελλάδα και να είστε σίγουροι ότι κανείς δεν μπορεί να μας αγγίξει χωρίς βαρύτατο κόστος…Είναι τώρα η σειρά μας, η βάρδια μας στις πολεμίστρες, στις πολεμίστρες της ξηράς, της θάλασσας και του αέρα”.

Οι επισημάνσεις του Α/ΓΕΕΘΑ στηρίζονται στις αναλύσεις που κάθε μέρα λαμβάνει από τους επιτελείς του. Η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά έχει επιδεινωθεί δραματικά, ειδικά μετά από τα γεγονότα του Έβρου, τον Μάρτιο.

Η υβριδική επίθεση που οργάνωσε, σχεδίασε και εξετέλεσε η Τουρκία, με κεντρική κατεύθυνση όπως δήλωναν και δηλώνουν συνεχώς υψηλόβαθμα στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης, ακόμα και αυτός ο ίδιος ο Ερντογάν αντιμετωπίστηκε επιτυχώς χάριν της μεγαλειώδους προσπάθειας των ΕΔ και των ΣΑ.

“Αυτό είναι γεγονός και παρακαταθήκη. Δεν έτυχε. Πέτυχε. Και πέτυχε γιατί υπήρχε ορθή σχεδίαση, προγραμματισμός, έγκαιρη κινητοποίηση δυνάμεων, πίστη, εμπιστοσύνη, ορθές αποφάσεις, γρήγορη εκτέλεση και άμεση μετακίνηση εφεδρειών”, λένε πηγές του ΓΕΕΘΑ οι οποίες προσθέτουν:

“Η εργαλειοποίηση των μεταναστών, παρανόμων στην συντριπτικότατη πλειοψηφία τους, και η μετατροπή στους σε όπλο στα χέρια και στους σχεδιασμούς της Τουρκίας απέτυχε παταγωδώς. Απέτυχε εκθέτοντας τον σχεδιαστή, όχι μόνο στα μάτια της Ελλάδος, αυτό έλειπε…. Όλος ο κόσμος κατάλαβε τι γίνεται… Εμείς ζούμε με αυτούς του είδους τις συμπεριφορές δεκαετίες τώρα. Ζούμε, προοδεύουμε, επιβιώνουμε, προχωράμε αλλά δεν εφησυχάζουμε”.

Στις καθημερινές ενημερώσεις και εκτιμήσεις που γίνονται στο ΓΕΕΘΑ, το συμπέρασμα είναι ένα: “Όλα έχουν ένα όριο και η Τουρκία είναι κοντά στο να το ξεπεράσει…Η ανοχή, η υπομονή, η συμβίωση με το πρόβλημα, πιθανόν και να δημιουργεί σ’ αυτόν που το προκαλεί την εντύπωση, ότι δεν αντιδράς όπως αυτός, επειδή δεν μπορείς, όχι γιατί δεν θέλεις…. Και τότε ο παραβάτης αποθρασυμένος, εγκλωβισμένος στις υπερφίαλες δηλώσεις του, στα μαξιμαλιστικά του “θέλω”, στα απίθανα εκβιαστικά του διλήμματα, πιστεύει κι αυτός ο ίδιος ότι μπορεί να τα πετύχει όλα, απλά γιατί το θέλει και νομίζει ότι το μπορεί”.
Για τις πρόσφατες διακηρύξεις της Τουρκίας περί ερευνών νοτίως της Ρόδου, στην “συμφωνημένη περιοχή με τη Λιβύη”, βάση του μνημονίου, οι στρατιωτικοί επιτελείς εκτιμούν ότι “πλέον μπαίνουμε στο σκληρό πυρήνα εθνικών συμφερόντων και κυριαρχικών δικαιωμάτων. Μπαίνουμε στη σκληρή φύση των διεθνών σχέσεων. Βεβαίως και εμπιστευόμαστε το Διεθνές Δίκαιο, γιατί είμαστε κράτος δικαίου και το αποδεικνύουμε διαχρονικά και σε μικρά αλλά και σε μεγάλα θέματα.

Βεβαίως και εμπιστευόμαστε τους Διεθνείς Θεσμούς και τον κομβικό τους ρόλο στη διαμόρφωση του διεθνούς προφίλ της χώρας. Αλλά παρακολουθούμε, ετοιμαζόμαστε, σχεδιάζουμε, προγραμματίζουμε, ασκούμεθα, οργανωνόμαστε, εξοπλιζόμαστε, γιατί όταν ο προκαλών αγγίξει τον πυρήνα της ύπαρξής του προκαλουμένου, τότε ισχύει η “αρχή της αυτοβοήθειας” όπως γνωρίζουν ακόμα και οι πρωτοετείς φοιτητές των Διεθνών Σχέσεων. Τότε προτάσσεται το “ένστικτο της επιβίωσης”, της Εθνικής επιβίωσης. Και μ’ αυτά τα πράγματα είναι καλό να μην παίζει κανείς….. Όσο φίλος, γείτονας και σύμμαχος κι αν είναι”.

« Προηγουμενη
Επομενη »