Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ... ΤΕΛΟΣ...!!! Τσαβούσογλου: «Η Ιταλία θα αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο για να τα βρούμε με την Ελλάδα στην ΑΟΖ»!

Την διαμεσολάβηση του Ιταλού υπουργού Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για «να τα βρούμε στην ΑΟΖ»(!) προανήγγειλ...

 Τσαβούσογλου: «Η Ιταλία θα αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο για να τα βρούμε με την Ελλάδα στην ΑΟΖ»!

Την διαμεσολάβηση του Ιταλού υπουργού Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για «να τα βρούμε στην ΑΟΖ»(!) προανήγγειλε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα για το πότε μια τέτοια διαμεσολάβηση συμφωνήθηκε, και με ποιους;

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μετά τη συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του στην Άγκυρα ουσιαστικά προανήγγειλε μια τέτοια ιταλική διαμεσολαβητική προσπάθεια:

«Είπα στον φίλο μου Λουίτζι, για άλλη μια φορά, ότι θέλουμε να συνεργαστούμε με όλους, ειδικά με την Ελλάδα, σε αυτά τα ζητήματα, και είμαστε έτοιμοι γι' αυτό.




Είδαμε ότι η Ιταλία θέλει να διαδραματίσει έναν εποικοδομητικό ρόλο σε αυτά τα ζητήματα.

Το καλωσορίζουμε αυτό.

Επειδή η Ιταλία ήταν ανέκαθεν μία ισορροπημένη, δίκαιη και αντικειμενική χώρα, που διαμεσολαβεί». υπογράμμισε ο Τσαβούσογλου για να συνεχίσει:

«Ως εκ τούτου είμαστε έτοιμοι να διεξάγουμε τέτοιου είδους έργο από κοινού με την Ιταλία, τόσο εντός της ΕΕ όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο την προσεχή περίοδο.

Από την άλλη πλευρά, βρίσκουμε τη συμφωνία μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας για την ΑΟΖ σημαντική για την περιοχή μας», για να συμπληρώσει:

«Συνεπώς, μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας τα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν.

Η συνεργασία είναι καλύτερη σε σχέση με τον αποκλεισμό ή την αδιαφορία επί των δικαιωμάτων των άλλων.

Μπορεί να είναι μία κουλτούρα διαμοιρασμού. Φυσικά, ελπίζουμε η Ελλάδα να μας προσεγγίσει με την ίδια κατανόηση. Θα συνεχίσουμε να ανταλλάσσουμε απόψεις γι' αυτά τα ζητήματα, την προσεχή περίοδο».