Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΙ... Ο υπουργός Τσαβούσογλου σε ζωντανή μετάδοση έδειξε τον τίτλο ιδιοκτησίας της Αγίας Σοφίας !

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σχολιάζοντας την επικαιρότητα σε μία ζωντανή εκπομπή, δήλωσε πως “η Αγία Σοφία σίγουρα δεν...


Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σχολιάζοντας την επικαιρότητα σε μία ζωντανή εκπομπή, δήλωσε πως “η Αγία Σοφία σίγουρα δεν αποτελεί ένα διεθνές θέμα” και μετά έδειξε τον τίτλο ιδιοκτησίας της Αγίας Σοφίας.
………..



Ο υπουργός Τσαβούσογλου είπε “Κανείς να μη ρωτάει την Τουρκία. Το να ρωτάει την Τουρκία μία χώρα σαν τις ΗΠΑ, είναι άσκοπο χάσιμο χρόνου. Εκεί υπάρχει ρατσισμός, υπάρχει μίσος για τους μουσουλμάνους και υπάρχει ξενοφοβία. Η Τουρκία κάνει
το ακριβώς αντίθετο. Με την κατάσταση να είναι έτσι, το να ανοίγει κουβέντα για την Αγία Σοφία και 567 χρόνια μετά την άλωση, να ανοίγει θέμα για την Αγία Σοφία και ακόμα και για την Κωνσταντινούπολη είναι σημαντικό.”.
……….
Ο Τσαβούσογλου αναφερόμενος στην ένταση με την Ελλάδα ανέφερε τα εξής : “Στο θέμα των δικαιωμάτων των θρησκευτικών μειονοτήτων, η τελευταία χώρα στον κόσμο που μπορεί να δώσει μαθήματα, είναι η Ελλάδα. Η Αθήνα είναι η μόνη πρωτεύουσα χωρίς τζάμι. Στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει κάποιο τζαμί συνεχώς ανοιχτό. Στη δυτική Θράκη οι εκλεγμένοι από την τουρκική μειονότητα μουφτήδες τιμωρήθηκαν επειδή τέλεσαν προσευχή. Εκεί υπάρχει τουρκική μειονότητα αλλά δεν μπορεί να κάνει χρήση του ονόματος τουρκική. Στο θέμα αυτό η Ελλάδα καταδικάστηκε τρεις φορές. ”

https://www.sondakika.com