Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η λιποθυμία 9χρονης στη Ρόδο, τα σχολικά γεύματα και η διαρροή του τραπεζικού λογαριασμού της μητέρας

Το περιστατικό με την 9χρονη μαθήτρια που λιποθύμησε από την πείνα στην Ρόδο άνοιξε μια σειρά από συζητήσεις. Για το θέμα μίλησε στο Dikaio...

photo: pexels

Το περιστατικό με την 9χρονη μαθήτρια που λιποθύμησε από την πείνα στην Ρόδο άνοιξε μια σειρά από συζητήσεις. Για το θέμα μίλησε στο Dikaiologitika News ο αντιδήμαρχος της Ρόδου εξηγώντας τι ισχύει με τα σχολικά γεύματα και με τις κοινωνικές υπηρεσίες στο νησί αλλά και για την λανθασμένη έκθεση που πήρε το περιστατικό. Η μητέρα πάντως ζητά έντονα να σταματήσουν οι δωρεές.





Το θέμα με το 9χρονο κοριτσάκι που έχασε τις αισθήσεις του από την πείνα στη Ρόδο περιμένοντας να αγοράσει ψωμί είναι ένα θέμα που συζητήθηκε και συνεχίζει να συζητείται έντονα.




Πρόκειται για την κόρη ξενοδοχοϋπαλλήλου, η οποία έχει μείνει χωρίς εργασία λόγω των συνθηκών που επικρατούν στο νησί από τον κορονοϊό. Η μητέρα που έχει άλλο ένα παιδί κι έχει μείνει άνεργη λόγω των κλειστών επιχειρήσεων που έπεσαν «θύματα» του κορονοϊού, μίλησε στον ΑΝΤ1 και τόνισε ότι αν δεν αλλάξει άμεσα η κατάσταση, δεν θα είναι μόνο τα δικά της παιδιά που θα λιποθυμούν από την πείνα.

«Δεν έχω δουλειά. Η Ρόδος είναι μια νεκρή πόλη. Από εδώ και πέρα πολλά παιδάκια θα λιποθυμήσουν, όχι μόνο το δικό μου» τόνισε, μεταξύ άλλων, η γυναίκα. Διευκρίνισε δε, ότι παρότι έχει λάβει το επίδομα των 800 ευρώ, σήμερα τα βγάζει πέρα με μόλις 168 ευρώ (σ.σ.: από το επίδομα παιδιού).

«Δεν θέλω άλλη βοήθεια, σας παρακαλώ» - Πρωτοφανές κύμα αλληλεγγύης
Μια μόλις ημέρα μετά την αποκάλυψη του περιστατικού η πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Συλλόγου «Αγία Σοφία» Ρόδου, Σοφία Μανιά μιλώντας στο Dikaiologitika News είπε: «έχουμε δώσει στην μητέρα φαγητό για 3 μήνες, ήρθαν δωρεές από όλη την Ελλάδα. Το τηλέφωνο του συλλόγου δεν σταμάτησε στιγμή από χθες να χτυπά.

Σήμερα, η μητέρα είναι πολύ στεναχωρημένη, έχει φτάσει να κλαίει γιατί διέρρευσε ο τραπεζικός της λογαριασμός σε όλο το διαδίκτυο και ο κόσμος της βάζει χρήματα χωρίς καν να έχει ρωτήσει ή να έχει πάρει την άδεια της ίδιας. Τώρα απευθύνει σε όλους να σταματήσουν να αναπαράγουν το θέμα. Δεν επιθυμεί καθόλου το ζήτημα να πάρει άλλη έκταση. Δεν τα περίμενε καθόλου όλα αυτά ούτε και θέλει άλλα χρήματα ή αγαθά. Πληρώθηκε κι ο λογαριασμός του ρεύματος του σπιτιού από έναν ιδιώτη. Ήδη σήμερα 2 άνθρωποι την κάλεσαν για να της προσφέρουν δουλειά. Επιθυμεί να λήξει το θέμα».



Όπως μας περιέγραψε, ο λογαριασμός της διέρρευσε στο ίντερνετ όταν κάποιος, που την κάλεσε στο τηλέφωνο, της ζήτησε τον λογαριασμό για να τη βοηθήσει. Ωστόσο, τον δημοσιοποίησε και ήδη έχει κάνει ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα για να σταματήσουν να καταθέτουν χρήματα.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες στην Ρόδο κι η ανάγκη για τουρίστες
Το θέμα όμως παρέμεινε σήμερα στην επικαιρότητα και για έναν άλλο λόγο. Με αφορμή την λιποθυμία του μικρού κοριτσιού ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος, πρότεινε η διαδικασία των σχολικών γευμάτων να περάσει στις σχολικές επιτροπές και τα κυλικεία, τονίζοντας ότι σε πολλές περιπτώσεις το πρόγραμμα δεν λειτουργεί σωστά.

Ο αντιδήμαρχος Ρόδου Κωνσταντίνος Ταρασλιάς είπε στο Dikaiologitika News πώς στο νησί σχολικά γεύματα παίρνει μόνο ένα σχολείο, το Μουσικό Σχολείο Ρόδου, το οποίο βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή και τα παιδιά παραμένουν στο σχολείο πολλές ώρες. Ο αντιδήμαρχος συμπλήρωσε πως ούτε το σχολείο στο οποίο πήγαινε η 9χρονη μαθήτρια δίνονται σχολικά γεύματα.

Όπως όμως ήθελε ο ίδιος να συμπληρώσει, η συγκεκριμένη μητέρα δεν απευθύνθηκε ποτέ σε καμία κοινωνική υπηρεσία του Δήμου, στο κοινωνικό παντοπωλείο όπως είπε για παράδειγμα ή στο συσσίτιο ή και σε κάποια άλλη κοινωνική υπηρεσία, από τις πολλές του δήμου.

«Η έκταση που πήρε το θέμα ήταν λανθασμένη. Το θέμα μπορούσε να λυθεί και με άλλους τρόπους. Σε κάθε περίπτωση τα αντανακλαστικά μας ήταν άμεσα κι ο Δήμος βοήθησε την οικογένεια τα μέγιστα ενώ σήμερα δέχθηκα και 2 τηλεφωνήματα από ξενοδόχους για να προσφέρουν στην άνεργη μητέρα εργασία».

Ο αντιδήμαρχος θέλει brand name
Κατά τον ίδιο, μείζον ζήτημα αυτή τη στιγμή στο νησί είναι να προωθήσει όσο καλύτερα γίνεται το τουριστικό brand name της Ρόδου και να κερδίσει την σεζόν. Σε αυτό το πλαίσιο ο ίδιος θεωρεί ότι μπορεί να γίνει προβάλλοντας αποκλειστικά θετικές εικόνες στους επισκέπτες. Και θεωρεί ότι μόνο έτσι, τόσο η άνεργη μητέρα όσο και οι πάρα πολλοί απόλυτα εξαρτώμενοι από τον τουρισμό νησιώτες, θα μπορέσουν να εργαστούν και να μη βιώσουν μια τραγική κατάσταση στο νησί.