Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σεισμός! «Παίρνω υδροχλωροκίνη εδώ και μέρες» λέει ο Τραμπ (video)

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου αποκάλυψε ότι παίρνει το αμφιλεγόμενο φάρμακο για την καταπολέμηση ...


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου αποκάλυψε ότι παίρνει το αμφιλεγόμενο φάρμακο για την καταπολέμηση της ελονοσίας, υδροχλωροκίνη (!) το οποίο ο ίδιος προωθούσε αρχικά ως θεραπεία κατά του κορονοϊού.






«Τι έχεις να χάσεις;» αποκάλυψε πως σκέφτηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, με τους εμβρόντητους δημοσιογράφους να τον “βομβαρδίζουν” με ερωτήσεις για το αν παίρνει κάποιο φάρμακο.


Και τότε ο Πλανητάρχης… πάτησε το κουμπί: «Ναι παίρνω υδροχλωροκίνη εδώ και περίπου μιάμιση εβδομάδα, κάθε μέρα παίρνω ένα χάπι. Γιατροί το παίρνουν, άρρωστοι το παίρνουν, νοσοκόμοι το παίρνουν, μέχρι στιγμής είμαι μια χαρά» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη συνάντηση του με εκπροσώπους καταστημάτων και αλυσίδων εστίασης.

Δείτε την στιγμή της… ομολογίας Τραμπ




Να υπενθυμίσουμε εδώ πως ο πρώην διευθυντής αμερικανικής δημόσιας υπηρεσίας καθ’ ύλην αρμόδιας για την ανάπτυξη φαρμάκων και εμβολίων για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού, ο Ρικ Μπράιτ, έκρινε χθες ότι απομακρύνθηκε από τη θέση για πολιτικούς λόγους, επειδή εναντιώθηκε στην ευρεία χρήση χλωροκίνης, ανθελονοσιακού φαρμάκου που ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε διαφημίσει επανειλημμένα, μιλώντας για «θείο δώρο» που ίσως «αλλάξει το παιχνίδι».

Η υδροχλωροκίνη και οι μελέτες
Σε πανεθνική μελέτη που διεξήχθη στις ΗΠΑ, οι θάνατοι ανάμεσα στους ασθενείς που τους χορηγήθηκε χλωροκίνη ήταν περισσότεροι έναντι των ασθενών που έλαβαν την τυπική ιατρική φροντίδα.

Η υδροξυχλωροκίνη αποδείχθηκε ότι δεν ήταν καλύτερη από την τυπική περίθαλψη σε περισσότερους από 300 άνδρες ασθενείς στα ιατρικά κέντρα Veterans Health Administration σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ, σύμφωνα με μια έκθεση του medRix.

Η μελέτη -υποστηριζόμενη από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας και το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια- σηματοδότησε τη μεγαλύτερη του είδους της για το αμφιλεγόμενο φάρμακο.

Πηγή: politico.com.