Tελευταια Νεα

Παρασκευή, Μαΐου 08, 2020

Την Ασφαλή Ελλάδα για διακοπές προτείνει και το γερμανικό Tagesschau

santorini_main

Το γερμανικό μέσο ενημέρωσης αναφέρεται στη δήλωση του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, σύμφωνα με την οποία η χώρα μας θα ανοίξει για τους ξένους τουρίστες την 1η Ιουλίου

«Πολλές χώρες χαλαρώνουν σταδιακά τα μέτρα περιορισμού που έλαβαν εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Αυτό δημιουργεί ελπίδες για καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό. Πού μπορεί να κάνει κανείς σύντομα το ταξίδι του;» διερωτάται στην ιστοσελίδα του το πρωινό μαγκαζίνο «Tagesschau» του δικτύου της γερμανικής τηλεόρασης «ARD» προτείνοντας στους Γερμανούς να επισκεφθούν την Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται, συγκεκριμένα, καθώς συνεχίζεται η χαλάρωση των μέτρων με στόχο να μπει φρένο στην εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ευρώπη, το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας έχει επιβάλει παγκόσμια ταξιδιωτική οδηγία , ωστόσο, από τον Ιούλιο, τα καλοκαιρινά ταξίδια θα μπορούν να είναι και πάλι εφικτά.

-Η Ολλανδία ήταν μια από τις πρώτες χώρες που παρουσίασαν σχέδια για διακοπές. Τα κάμπινγκ της σκανδιναβικής χώρας θα λειτουργήσουν από 1ης Ιουλίου. Από την αρχή της πανδημίας η χώρα δεν είχε κλείσει τα σύνορα. Οι Γερμανοί παραθεριστές θα μπορούν επίσης να νοικιάσουν και καταλύματα.

Από τον Ιούνιο, εστιατόρια, καφετέριες και νυχτερινά κέντρα θα λειτουργήσουν ξανά επιτρέποντας μόνο έως 30 άτομα. Πρέπει όμως να τηρείται η απόσταση ασφαλείας 1,5 μέτρου. Από τον Ιούνιο θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε λεωφορεία και τρένα.

- Η Ελλάδα, η οποία μέχρι στιγμής έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό την κρίση του κορωνοιού, επιθυμεί την επιστροφή των τουριστών σύντομα στη χώρα της.

«Θα ανοίξουμε για τους ξένους τουρίστες την 1η Ιουλίου», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Μέχρι τις 15 Μαΐου, η κυβέρνηση των Αθηνών θα έχει δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για το θέμα των διακοπών.

- Οι Γερμανοί τουρίστες θα μπορούσαν να επισκεφθούν και την Αυστρία. Τα ξενοδοχεία θα ανοίξουν ξανά στο τέλος Μαΐου, αλλά, προς το παρόν, μόνο για τους τουρίστες της χώρας. Ωστόσο, η αυστριακή Καγκελαρία ελπίζει, ωστόσο, ότι ο τουρισμός με χώρες όπως η Γερμανία μπορεί να ξεκινήσει ξανά από το καλοκαίρι. Προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν και πότε θα συμβεί αυτό.

-Η Κροατία θέλει επίσης να υποδεχθεί ξένους τουρίστες. Οι αρχές βρίσκονται σε επαφές με τις κυβερνήσεις της Αυστρίας, της Σλοβενίας και της Τσεχίας για να ανοίξουν τα σύνορα έτσι ώστε να μπορούν οδικώς να μεταβαίνουν οι ταξιδιώτες.
-Τα σύνορα της Σουηδίας εξακολουθούν να είναι ανοιχτά για τους πολίτες της ΕΕ. Ωστόσο, υπάρχουν έλεγχοι εισόδου και περιορισμοί στα ταξίδια, όπως προειδοποιεί το υπουργείο Εξωτερικών. Η σουηδική κυβέρνηση που έχει εφαρμόσει την «ανοσία της αγέλης» εκφράζει πάντως την ανησυχία της για υπερφόρτωση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης εν μέσω θέρους. Εξάλλου, οι νεκροί στη χώρα από τη νόσο covid- 19 ανέρχονται σε τρεις χιλιάδες.

- Στη Δανία θα ανοίξουν σύντομα τα εστιατόρια και οι καφετέριες , ωστόσο τα σύνορα με τη Γερμανία παραμένουν κλειστά προς το παρόν.Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει νέα μέτρα έως την 1η Ιουνίου. Τα σύνορα της χώρας έχουν κλείσει για τους αλλοδαπούς από τα μέσα Μαρτίου.

- Στην Ιταλία, και πιο συγκεκριμένα, στο νότιο Τιρόλο, τα ξενοδοχεία και τα τελεφερίκ θα ανοίξουν ξανά στις 25 Μαΐου. Μπαρ και εστιατόρια ανοίγουν σε λίγες ημέρες.

- Στην Ισπανία, πολλά ξενοδοχεία θα ανοίξουν στα μέσα Μαΐου υπό αυστηρές ;omvw προυποθέσεις και με μέγιστη χωρητικότητα 30%. Ωστόσο, τα σύνορα της χώρας παραμένουν προς το παρόν κλειστά.
« Προηγουμενη
Επομενη »