Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΤΟΡΠΙΛΗ... Με μπαράζ NAVTEX το Πολεμικό Ναυτικό «καταποντίζει» την «Γαλάζια Πατρίδα»

Του Χρήστου Μαζανίτη_ Οι Τούρκοι είναι εκνευρισμένοι και δεν μπορούν να το κρύψουν. Το Πολεμικό Ναυτικό βγάζει τον Στόλο στο Αιγαίο κ...


Του Χρήστου Μαζανίτη_ Οι Τούρκοι είναι εκνευρισμένοι και δεν μπορούν να το κρύψουν. Το Πολεμικό Ναυτικό βγάζει τον Στόλο στο Αιγαίο και την Μεσόγειο για την άσκηση «Καταιγίδα» και στέλνει πριν ακόμη ξεκινήσει ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία.




Όπως φαίνονται και στους χάρτες, οι NAVTEX που έχει εκδώσει το Πολεμικό Ναυτικό για τις ασκήσεις είναι ενδεικτικές των πραγματικών προθέσεων της Ελλάδας όχι μόνο να μην επιτρέψει στην Τουρκία να πιστέψει στις προκλήσεις που στήνει αλλά να διαλύσει κάθε όνειρο δόγματος περί «Γαλάζιας Πατρίδας» στο Αιγαίο και την Μεσόγειο. Παρατηρώντας προσεκτικά τους χάρτες βλέπετε ότι οι ασκήσεις που έχει σχεδιάσει το Πολεμικό Ναυτικό διεξάγονται πάνω σε τέσσερα καίρια σημεία, που διαλύει το τουρκικό αφήγημα. Στα όρια της ΑΟΖ Ελλάδας – Λιβύης, στα όρια της ΑΟΖ Ελλάδας – Αιγύπτου, στα όρια της ΑΟΖ Ελλάδας – Κύπρου και κατά μήκος της λωρίδας του παράνομου τουρκο-λιβυκού μνημονίου ανάμεσα από Κρήτη – Κάρπαθο.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας συντονίζεται πλήρως με το υπουργείο Εξωτερικών και τον Νίκο Δένδια, ο οποίος σε συνέντευξή του πριν από μία εβδομάδα είχε αναφέρει ότι: «Η οριοθέτηση ΑΟΖ με την Ιταλία και την Αίγυπτο είναι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Νομίζω ότι είναι ο καιρός τώρα να βρούμε λύσεις με τις όμορες χώρες μας, ιδίως με τις όμορες φιλικές χώρες μας».

Και το Πολεμικό Ναυτικό μέσω της άσκησης «Καταιγίδα» αναλαμβάνει ως το μακρύ χέρι της εξωτερικής πολιτικής της χώρας να δείξει ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις της Ελλάδας στην Μεσόγειο.


Αν και το ΠΝ έχει δεσμεύσει μία μικρή περιοχή νότια της Παλαιόχωρας, στην Κρήτη, είναι ακριβώς στα όρια με την ΑΟΖ της Λιβύης


Στο όριο με την ΑΟΖ της Αιγύπτου, η Ελλάδα εκπέμπει ηχηρό μήνυμα ισχύος


Ακριβώς στο όριο με την Κυπριακή ΑΟΖ το Πολεμικό Ναυτικό δείχνει μέχρι πού θα βρίσκεται συνεχώς ο ελληνικός Στόλος


Νότια της Καρπάθου, με αυτή την ζώνη δέσμευσης ασκήσεων η Ελλάδα ακυρώνει και επί του πρακτέου το παράνομο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο.