Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

M-200 και άλλα όπλα: Αυτά είναι τα πιο θανατηφόρα τυφέκια sniper στον κόσμο - ΒΙΝΤΕΟ

M-200 και άλλα όπλα: Αυτά είναι τα πιο θανατηφόρα τυφέκια sniper στον κόσμο Ο ρόλος ενός ελεύθερου σκοπευτή ήταν και θα παραμείνει εξαι...


M-200 και άλλα όπλα: Αυτά είναι τα πιο θανατηφόρα τυφέκια sniper στον κόσμο
Ο ρόλος ενός ελεύθερου σκοπευτή ήταν και θα παραμείνει εξαιρετικά σημαντικός.








Από την αναγνώριση, μέχρι την εξουδετέρωση στόχων υψηλής αξίας σε μεγάλες αποστάσεις, οι ελεύθεροι σκοπευτές θα συνεχίσουν να έχουν αντίκτυπο σε οποιαδήποτε μάχη. Το σημαντικότερο εργαλείο του ελεύθερου σκοπευτή είναι το τυφέκιο.




Μερικά από τα καλύτερα τυφέκια είναι το SR-25, το Barrett M-107 A1, το McMillan Tac-50, το Arctic Warfare Magnum και το CheyTac M-200. Αυτά τα τουφέκια είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να έχουν μεγάλο δραστικό βεληνεκές και υψηλή ακρίβεια. Σε αυτό το βίντεο, εξετάζουμε 5 από τα κορυφαία τυφέκια ελεύθερων σκοπευτών, το

SR-25




Το SR-25 είναι ένα ημιαυτόματο τουφέκι που κατασκευάστηκε το 1990. Ο Eugene Stoner σχεδίασε αυτό το τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή και ο κατασκευαστής ήταν η Knight's Armament Company. Ο Eugene Stoner, θεωρείται από ορισμένους ιστορικούς ως ένας από τους πιο επιτυχημένους σχεδιαστές πυροβόλων όπλων του 20ού αιώνα.

Το αμερικανικό ναυτικό πρωτοστάτησε στην πρώτη στρατιωτική αγορά στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Η πρώτη επιχειρησιακή ανάπτυξη και χρήση του SR-25 ήταν με τους ελεύθερους σκοπευτές US Navy SEAL, οι οποίοι υποστήριζαν επιχειρήσεις στη Σομαλία το 1993. Χρησιμοποιήθηκε στον πόλεμο του Αφγανιστάν, στον πόλεμο στο Ιράκ και στην κρίση του Ανατολικού Τιμόρ το 2006. Το όπλο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε μεγάλες αποστάσεις.



Barrett M-107 A1

Τον Ιανουάριο του 2011, ο διάδοχος του Barrett M-107 ανακοινώθηκε, το M-107 A1. Το Barrett M-107 A1 συνιστά επανασχεδιασμό του Barrett M-107, έχοντας κατά νου το βάρος. Το M-107 A1 έπεσε 2,25 κιλά ή 5 λίβρες σε βάρος, χωρίς να υπονομευθεί η θανατηφόρα ακρίβειά του. Όπως και άλλα 50 cal τυφέκια ελεύθερου σκοπευτή, αυτό το όπλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πλήξει οχήματα καθώς και προσωπικό μέχρι 2.000 μέτρα μακριά.



McMillan Tac-50

Συνεχίζοντας, το τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή McMillan Tac-50 παράγεται στο Phoenix της Αριζόνα στις Ηνωμένες Πολιτείες από την McMillan Firearms Manufacturing. Το Mcmillan Tac-50, γνωστό και ως "Big Mac", είναι ένα τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή διαμετρήματος 50 cal. Όντας ικανό να επιτύχει αποτελεσματικές βολές έως και 1800 μέτρα, το Tac-50 χρησιμοποιείται συχνά για να πλήξει οχήματα καθώς και προσωπικό.







Arctic Warfare Magnum

Τέλος, το Arctic Warfare Magnum, είναι ένα τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή που παράγεται από την Accuracy International. Πρόκειται για το πρότυπο τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή του Βρετανικού Στρατιωτικού. Πυροβολεί σε όλες τις καιρικές συνθήκες, κάθε φορά με εξαιρετική ακρίβεια. Χρησιμοποιεί το βλήμα .338.







CheyTac M-200

Το CheyTac M-200 είναι το τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή με τη μεγαλύτερη εμβέλεια στον κόσμο, όντας σε θέση να παρέχει υψηλή ακρίβεια πυρός σε εύρος έως 2300 m. Πυροβολεί το ειδικά σχεδιασμένο .408 Chey Tac, ή .375 Chey Tac. Αυτό το όπλο έρχεται με έναν φορητό προηγμένο βαλλιστικό υπολογιστή, μετρητή εύρους ζώνης λέιζερ και ιχνηλάτη καιρού. Ο βαλλιστικός υπολογιστής παρέχει όλα τα απαραίτητα δεδομένα και τους υπολογισμούς για ακριβή πυροδότηση μεγάλης εμβέλειας.

Δείτε παρακάτω στο βίντεο που ακολουθεί εντυπωσιακές εικόνες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα εκπληκτικά αυτά τυφέκια: