Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μπόρις Τζόνσον: «Mετά από 18 χρόνια δεν έχουμε εμβόλιο για τον SARS - Ελπίζω να μην συμβεί αυτό και για COVID-19»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε πως δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την απόκτηση εμβολίου κατά του κορονοϊού, αν και υπάρχο...

Μπόρις Τζόνσον: «Mετά από 18 χρόνια δεν έχουμε εμβόλιο για τον SARS - Ελπίζω να μην συμβεί αυτό και για COVID-19»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε πως δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την απόκτηση εμβολίου κατά του κορονοϊού, αν και υπάρχουν ενθαρρυντικά στοιχεία.

«Ελπίζω, ελπίζω, ελπίζω πως θα αποκτήσουμε ένα εμβόλιο και πραγματικά ακούω μερικά πολύ ενθαρρυντικά πράγματα, για το τι συμβαίνει στην Οξφόρδη. Αυτό ωστόσο δεν είναι εγγυημένο.




Πιστεύω πως έχω δίκιο, όταν λέω πως ακόμα και μετά από 18 χρόνια δεν έχουμε εμβόλιο για τον SARS. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως, το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς δραστηριότητας, στην προσπάθεια να κατασκευάσουμε ένα εμβόλιο» δήλωσε ο Τζόνσον, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

Ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης, Πάτρικ Βάλανς, ήταν πιο αισιόδοξος σε αυτό το θέμα.

«Νομίζω πως δεν μπορεί να εγγυηθεί κανείς πως θα έχουμε στη διάθεσή μας ένα εμβόλιο, είναι μια δύσκολη αποστολή. Θα πω ωστόσο πως υπάρχει μεγάλη πρόοδος.

Υπάρχουν διάφορα προγράμματα ανάπτυξης εμβολίου σε όλο τον κόσμο, τα οποία σημειώνουν πρόοδο, υπάρχουν ορισμένα που βρίσκονται στο στάδιο των κλινικών δοκιμών τώρα, οπότε ως εδώ καλά. Νομίζω πως οι πιθανότητες είναι λίγο μεγαλύτερες από πριν, στο να αποκτήσουμε εμβόλιο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις πότε, μέχρι να αποκτήσεις ένα [εμβόλιο]» δήλωσε ο Βάλανς.