Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Περιστατικό παιδιού με νόσο Kawasaki στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Περιστατικό παιδιού με τη νόσο Kawasaki βρέθηκε στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, όπως αποκάλυψε ο Καθηγητής Παιδιατρικής – Λοιμ...


Περιστατικό παιδιού με τη νόσο Kawasaki βρέθηκε στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, όπως αποκάλυψε ο Καθηγητής Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας ΑΠΘ, Εμμανουήλ Ροηλίδης.





«Έχουμε περιστατικά Kawasaki σε παιδιά στην Ελλάδα και μάλιστα προχθές στην εφημερία είχαμε ένα τυπικό περιστατικό που είχε έντονα στοιχεία φλεγμονής. Ήταν αρνητικό για τον covid-19, χρονικά συσχετίζεται αλλά δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω για αυτό», ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως δήλωσε «έχουν παρατηρηθεί δεκάδες κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, κυρίως στο Λονδίνο, κάποια στη Νέα Υόρκη και διάσπαρτα σε άλλες χώρες. Το γεγονός ότι ένα τέτοιο σύνδρομο συμβαίνει αυτήν την περίοδο, σαφώς έχει μια χρονική συσχέτιση. Δεν ξέρουμε αν υπάρχει και αιτιολογική συσχέτιση της νόσου Kawasaki με τον κορωνοϊό. Κάποια από τα παιδιά αυτά έπειτα από μοριακό έλεγχο βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, κάποια άλλα βρέθηκαν αρνητικά.

Μετάδοση κορονοιού από τα παιδιά
Όπως ανέφερε ο κ. Ροηλίδης «ο συγκεκριμένος κορoνοιός είναι ένας καινούργιος ιός, δεν ξέρουμε όλες τις ιδιότητες του και τα χαρακτηριστικά του. Ξέρουμε π.χ. για τον ιό της γρίπης ότι μεταδίδεται πολύ συχνότερα στα παιδιά από ότι στους ενήλικες.

Και στις δύο περιπτώσεις, η νόσος είναι ελαφρύτερη στα παιδιά. Για τον κορoνοϊό δεν υπάρχουν ακόμη αρκετά δεδομένα για το πώς μεταδίδεται και πόσο πιο εύκολα μεταδίδεται στα παιδιά από ότι στους ενήλικες».



«Κάποιες μελέτες αναφέρουν ότι μάλλον δεν γίνεται τόσο εύκολα η μετάδοση και άλλες υποστηρίζουν το αντίθετο. Σίγουρα στα παιδιά δεν υπάρχουν καλοί τρόποι υγιεινής οπότε μάλλον μεταδίδεται πιο εύκολα, ωστόσο και πάλι περιμένουμε και θα δούμε», κατέληξε ο Καθηγητής.