Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τσιόδρας: «Fake news τα περί προστατευτικής δράσης της νικοτίνης έναντι του COVID-19»

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, σχολίασε δημοσίευματα που αναφέρουν ότι μελέτες στη Γ...


Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, σχολίασε δημοσίευματα που αναφέρουν ότι μελέτες στη Γαλλία έδειξαν ότι η νικότινη φαίνεται να έχει προστατευτική δράση απέναντι στον κορονοϊό.





Ειδικότερα, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε το εξής: «σε κάτι τέτοια δημοσίευματα αναφέρομαι όταν μιλάω για fake news. Γι΄αυτό πρέπει να έχουμε και τα κατάλληλα αντισώματα που είναι η επιστημονική γνώση.

Πράγματι, αναφέρθηκαν τα αποτελέσματα μίας μελέτης που έδειξαν ότι οι κανπνιστές είχαν κάποια μικρότερα ποσοστά σοβαρής λοίμωξης. Χτίστηκε μία θεωρία, μάλιστα, πίσω από αυτή τη μελέτη, ότι αυτό πιθανώς να οφείλεται με την επίδραση της νικοτίνης σε κάποιους ειδικούς υποδοχείς του πνεύμονα.

Από την άλλη μεριά, όλοι γνωρίζουμε ότι η νικοτίνη είναι μία ουσία βλαβερή για τον οργανισμό, βλαβερή για τον πνεύμονα και τα στεφανιαία αγγεία των ανθρώπων και οι καπνιστές πάσχουν σε μεγάλο βαθμό από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, η οποία είναι η νούμερο ένα κατάσταση υγείας που συνδέεται με αυξημένο θάνατο από τον κορονοϊό».


Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «aυτό που έρχεται ακόμα περισσότερο να επιβεβαιώσει τα δεδομένα μου είναι ότι το κάπνισμα στη μεγάλη μελέτη των ΗΠΑ αποδείχθηκε παράγοντας κινδύνου για σοβαρή νόσο και θάνατο. Άρα έχουμε δύο αντικρουόμενες μελέτες. Μία από τη Γαλλία και μία από τις ΗΠΑ.
Οι Γάλλοι θα κάνουν μία μελέτη για τη νικοτίνη αυτή καθ΄αυτήν με διαδερμικό αυτοκόλλητο για να δουν άμα έχει κάποιο αποτέλεσμα στην πρόληψη της λοίμωξης από τον ιό.

Για μένα τα δεδομένα αυτή τη στιγμή είναι σαφώς υπέρ του ότι το κάπνισμα λειτουργεί επιβαρυντικά για να νοσήσει κανείς σοβαρά, για να αναπτύξει χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια , η οποία είναι μία χρόνια κατάσταση των πνευμόνων που συνοδεύεται με σοβαρή νοσηρότητα και κίνδυνο θανάτου μετά από λοίμωξη με το νέο κορονοϊό.

Πριν από κανα μήνα σας είχα αναφέρει μία επιστημονική θεωρία ότι αυξάνουν οι υποδοχείς-πόρτες του ιού σε ανθρώπους που καπνίζουν. Θα πρέπει να περιμένούμε λίγο πριν πούμε ότι το κάπνισμα προστατεύει».
Πηγή: dikaiologhtika.gr