Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Eλληνίδα Πρέσβης ΗΠΑ: Η Τουρκία μετατράπηκε στο μεγάλο πρόβλημα της περιοχής

Για τις σχέσεις ΗΠΑ Ελλάδας, τον αποσταρεοποιητικό ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή και την προοπτική εμβάθυνσης της συνεργασίας ΗΠΑ-Κυπρ...

Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, πρώτη γυναίκα Ελληνίδα πρέσβης στην ...

Για τις σχέσεις ΗΠΑ Ελλάδας, τον αποσταρεοποιητικό ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή και την προοπτική εμβάθυνσης της συνεργασίας ΗΠΑ-Κυπρου-Ισραήλ-Ελλάδας μίλησαν στο Εβραϊκό Ινστιτούτο Εθνικής Ασφάλειας της Αμερικής (JINSA), η Ελληνίδα Πρέσβειρα στις ΗΠΑ Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου καιο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της JINSA




«Κοιτάξε το χάρτη. Ο χάρτης μιλάει από μόνος του όπου βρίσκεται η Ελλάδα… Εκεί συναντώνται 3 ηπείροι: Αφρική, Ασία και Ευρώπη. Είναι ένας σημαντικός τομέας για το εμπόριο και τη σταθερότητα. Η Ελλάδα παρέχει αυτήν την άγκυρα για τις πολιτικές των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή», τόνισε αρχικά.

Σε αυτήν την χρονική ιστορία, συνέχισε, η Τουρκία έχει πάρει μια πολύ διαφορετική στροφή. «Κανείς σε αυτόν τον κόσμο δεν θέλει να έχει μια σταθερή, ευημερούσα Τουρκία περισσότερο από την Ελλάδα».

«Δυστυχώς, η Τουρκία έχει μετατραπεί σε μεγάλο πρόβλημα. Ένα πρόβλημα όχι μόνο για την Ελλάδα, είναι ένας σημαντικός παράγοντας αποσταθεροποίησης στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο», είπε.

«Βλέπουμε τον ρόλο που παίζει η Τουρκία στη Λιβύη. Κάθε άλλο παρά χρήσιμος είναι», επεσήμανε.

«Αυτό που συμβαίνει στη Λιβύη, είναι ότι η Τουρκία εμπλέκεται άμεσα στον πόλεμo... είναι ένα σημαντικό μέρος στη σύγκρουση. Η Ελλάδα πιστεύει ότι η κατάσταση στη Λιβύη δεν πρόκειται να λυθεί με στρατιωτικά μέσα.»

«Έτσι, σήμερα, υπάρχει συναίνεση μεταξύ των ελληνικών πολιτικών κομμάτων… και επίσης συναίνεση μεταξύ του ελληνικού πληθυσμού, το οποίο είναι εξίσου σημαντικό ότι οι ΗΠΑ είναι αληθινοί φίλοι της Ελλάδας και τα στρατηγικά συμφέροντα των δυο ευθυγραμμίζονται».

Για τη σχέση Ελλάδας-Ισραήλ, η κα.Παπαδοπούλου είπε: «Παρά τις διαφορές που μπορεί να υπάρχουν, υπάρχουν πολλά κοινά πράγματα. Ένα από αυτά είναι ότι είμαστε δημοκρατικές χώρες. Πιστεύουμε στις ίδιες αξίες. Ανήκουμε στην ίδια στρατηγική συνεργασία. »

«Τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην περιοχή μας είναι κοινά. Η επιβίωσή μας… μας οδηγεί στην αναγκαιότητα να συνεργαστούμε », τόνισε τονίζοντας πως Ελλάδα και Ισραήλ σέβονται βαθιά ο ένας τον άλλο.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να ενισχύσουν τη συμμετοχή τους στη περιοχή. Οι τρεις χώρες: το Ισραήλ, η Ελλάδα και η Κύπρος εργάζονται για τους ίδιους στόχους που προωθούν οι ΗΠΑ στην περιοχή», είπε υπογραμμίζοντας πως «Αυτή η συνεργασία είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από την ενέργεια. Είναι στρατηγική ... επίσης πολύ στενή συνεργασία όσον αφορά την ανταλλαγή πληροφοριών.», τόνισε.