Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΥΤΟΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΝΤΑΙ... «Ανάξιο λόγου» το ζήτημα στον Έβρο λέει ο ΥΠΑΜ ενώ ο ΥΠΕΞ είχε κάνει διάβημα....!!!

«Δεν καταλήφθηκε ποτέ ελληνικό έδαφος», διεμήνυσαν οι υπουργοί Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας στην ενημέρωση προς τα μέλη της Επιτροπής Εθνι...

επιτροπή

«Δεν καταλήφθηκε ποτέ ελληνικό έδαφος», διεμήνυσαν οι υπουργοί Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας στην ενημέρωση προς τα μέλη της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ο οποίος χαρακτήρισε αναληθή τα δημοσιεύματα περί «κατάληψης εθνικού εδάφους».




Τόσο ο κ Δένδιας όσο και ο κ. Παναγιωτόπουλος υποβάθμισαν το ζήτημα που προέκυψε στον Έβρο, παρότι αμφότεροι έκαναν λόγο για ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση των προκλήσεων της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε ότι το ζήτημα στον Έβρο είναι «ανάξιο λόγου» και ότι οι εργασίες στην κατασκευή του φράχτη θα συνεχιστούν.
«Δεν επιτρέψαμε απώλεια εθνικού εδάφους» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών ενώ σχολιάζοντας τη τελευταία ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, ο κ Δένδιας είπε ότι είναι ανακριβής ο ισχυρισμός της Άγκυρας ότι παραβιάστηκε έδαφος της.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρουγκαλος ακούγοντας τις τοποθετήσεις των υπουργών αντέδρασε λέγοντας «πώς είναι δυνατόν να γίνονται δύο διαβήματα για ένα μη γεγονός». Ο κ. Κατρούγκαλος ζήτησε ξανά να δοθούν τα διαβήματα του ΥΠΕΞ στη δημοσιότητα.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος διαβεβαίωσε τα μέλη της επιτροπής ότι πέραν της διαχείρισης του προσφυγικού οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση ακόμη και ενός επεισοδίου στρατιωτικής υφής.