Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ανώτατο Δικαστήριο Πακιστάν: «Δεν είναι πανδημία ο κορωνοϊός»

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν διέταξε την κυβέρνηση να άρει ορισμένες από τις εναπομείνασες απαγορεύσεις που επιβάλλονται σε επιχ...

Ανώτατο Δικαστήριο Πακιστάν: «Δεν είναι πανδημία ο κορωνοϊός»

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν διέταξε την κυβέρνηση να άρει ορισμένες από τις εναπομείνασες απαγορεύσεις που επιβάλλονται σε επιχειρήσεις για να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, ακόμη και αν η χώρα καταγράφει αύξηση των κρουσμάτων αφότου ξεκίνησε να βγαίνει από το lockdown.

Στην απόφασή του, που είναι δεσμευτική, το Δικαστήριο τόνισε ότι ο ιός «προφανώς δεν είναι μια πανδημία στο Πακιστάν», ενώ διερωτήθηκε γιατί η μάχη εναντίον του «εξαφάνισε τόσο πολύ χρήμα».




Το δικαστήριο διέταξε να ανοίξουν πάλι εμπορικά κέντρα αν οι αρχές υγείας δεν φέρουν αντίρρηση και να αρθούν οι περιορισμοί στις επιχειρήσεις να ανοίγουν τα σαββατοκύριακα.

Η απόφαση εκδόθηκε χρησιμοποιώντας την ευρεία εξουσία του Ανώτατου Δικαστηρίου για έκδοση αποφάσεων «αυτομάτως» -αυτεπαγγέλτως- χωρίς να περιμένει να κατατεθεί μια συγκεκριμένη υπόθεση.

Το Πακιστάν έχει αναφέρει 42.125 κρούσματα της Covid-19 και 903 θανάτους.

Ενώ αυτά τα σύνολα είναι μέχρι στιγμής χαμηλά σε σύγκριση με πολλές δυτικές χώρες, οι αριθμοί έχουν αυξηθεί απότομα αυτόν τον μήνα.

Οι Αρχές, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Ίμραν Χαν, δήλωσαν ότι η αύξηση των κρουσμάτων είναι χαμηλότερη από τις προβλεπόμενες εκτιμήσεις.

Αντιμέτωποι με την προοπτική του lockdown που προκαλεί οικονομική κατάρρευση, οι Αρχές επέτρεψαν την περασμένη εβδομάδα στις λαϊκές αγορές να ξανανοίξουν σε μια σταδιακή άρση των απαγορευτικών μέτρων σε εθνικό επίπεδο.

Οι γιατροί επέκριναν τα ανοίγματα αυτά, εκφράζοντας ανησυχία ότι ο ιός θα μπορούσε γρήγορα να εξαπλωθεί και να κατακλύσει το σύστημα υγείας.