Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έξι ενώσεις αστυνομικών υπαλλήλων ζητούν την αναγνώριση του επαγγέλματός τους ως ανθυγιεινού

Δείτε την επιστολή που έστειλαν οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γρεβενών, Καρδίτσας, Ηλείας, Ζακύνθου και Φω...

astynomikoi-dias

Δείτε την επιστολή που έστειλαν οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γρεβενών, Καρδίτσας, Ηλείας, Ζακύνθου και Φωκίδας στον πρωθυπουργό




Μια ολοκληρωμένη πρόταση Νομοθετικής ρύθμισης για την αναγνώριση του Αστυνομικού επαγγέλματος ως επικίνδυνου κατέθεσαν έξι ενώσεις αστυνομικών υπαλλήλων στα αρμόδια υπουργεία.

Οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γρεβενών, Καρδίτσας, Ηλείας, Ζακύνθου και Φωκίδας απευθύνονται στον πρωθυπουργό της χώρας, στους συναρμόδιους Υπουργούς, στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και στο δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό τους όργανο προκειμένου η συγκεκριμένη πρόταση να προωθηθεί για περαιτέρω επεξεργασία και υλοποίηση.

Μάλιστα όπως αναφέρουν στην επίσημη ανακοίνωση τους «έχοντας συναίσθηση της ιερής υποχρέωσης απέναντι στους συναδέλφους μας που απορρέει από την ενασχόλησή μας με τα κοινά και έχοντας ως δεδομένα την παντελή έλλειψη ολοκληρωμένης πρότασης του οποιουδήποτε φορέα και την ωρίμανση των συνθηκών που επιτάσσουν την αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνου, προτείνουμε συγκεκριμένη ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη Νομοθετική ρύθμιση με εισηγητική και Αιτιολογική Έκθεση, η οποία κατατέθηκε από τις έξι ενώσεις.

Με την συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση διασφαλίζονται οι ευεργετικέςδιατάξεις που ισχύουν για τα επικίνδυνα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και αφορούν την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων,την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων καθώς και ευνοϊκότερες οικονομικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις αυτής της κατηγορίας των εργαζομένων. Οι διατάξεις που αφορούν οικονομικά και συνταξιοδοτικά ζητήματα και έχουν προσδιορίσει διαχρονικά την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος των Αστυνομικών (ειδικό συνταξιοδοτικό και ειδικό μισθολόγιο), συνεχίζουν να ισχύουν.