Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Άρση μέτρων: Τα σχολικά λεωφορεία θα κινούνται με τους μισούς μαθητές

Με μέτρα προστασίας, τήρηση αποστάσεων αλλά χωρίς υποχρεωτική μάσκα στο όχημα θα μετακινούνται οι μαθητές σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ - Με δύο ε...


Με μέτρα προστασίας, τήρηση αποστάσεων αλλά χωρίς υποχρεωτική μάσκα στο όχημα θα μετακινούνται οι μαθητές σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ - Με δύο επιβάτες πλέον τα ταξί
Με τους μισούς μαθητές θα κινούνται τα σχολικά λεωφορεία ενώ πλέον τα ταξί θα μεταφέρουν 2 επιβάτες. Αυτά περιλαμβάνονται στη νέα κοινή υπουργική απόφαση, που καθορίζει τις μετακινήσεις μαθητών και πολιτών μετά τη μερική άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Ειδικότερα, τα μέτρα προστασίας κατά τη μετακίνηση των μαθητών, στην οποία δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

α) Κατά τη μετακίνηση των μαθητών λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις και να διασφαλίζεται η ελεγχόμενη επιβίβαση και αποβίβαση με τάξη και χρονοκαθυστέρηση, προς αποφυγή συνωστισμού.

β) Κάθε δυάδα θέσεων σχολικού λεωφορείου αντιστοιχεί σε έναν μαθητή, ώστε συνολικά να επιτυγχάνεται το ήμισυ της πληρότητας του οχήματος.

γ) Τα οχήματα μεταφοράς μαθητών απολυμαίνονται καθημερινά πριν και μετά τη μεταφορά, αναλόγως των επιφανειών, είτε με τη χρήση αντισηπτικού αλκοολούχου διαλύματος είτε με διάλυμα υποχλωριώδους νατρίου 0,1% (διάλυμα χλωρίνης 10:1, ήτοι 9 μέρη νερό και 1 μέρος χλωρίνης), ακολουθεί φυσικός αερισμός και κενό μεσοδιάστημα μεταξύ των χρήσεων. 2.

Διαβάστε ΕΔΩ την Κοινή Υπουργική Απόφαση

Επιπλέον, όπως ορίζεται, οι οδηγοί οχημάτων δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης που εκτελούν το έργο της μεταφοράς των μαθητών, συνοδοί, εκπαιδευτικοί και μαθητές μπορούν να φέρουν μη ιατρική μάσκα προστασίας. Ειδικά για τα ιδιωτικά σχολεία, είναι δυνατή η μεταφορά μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σχολικά λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης που έχουν καθίσματα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Οσον αφορά στα ταξί και στα ιδιωτικά αυτοκίνητα μέχρι 5 θέσεων, επιτρέπεται η μεταφορά 2 επιβατών, πλέον του οδηγού. Για επιβατηγά οχήματα ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) μέχρι 7 θέσεων, επιτρέπεται η μεταφορά 2 επιβατών, πλέον του οδηγού. Ο μέγιστος αριθμός των 2 επιβατών πέραν του οδηγού ισχύει και για διπλοκάμπινα, μικτής χρήσης και τύπου Βαν οχήματα.