Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γεραπετρίτης: Αποζημίωση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που απώλεσαν μέρος των μισθωμάτων τους, θα αποζημιωθούν, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέ...


Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που απώλεσαν μέρος των μισθωμάτων τους, θα αποζημιωθούν, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, επισημαίνοντας ότι η ενίσχυση θα είναι «πιθανότατα φορολογική».





«Είναι προφανές ότι μέριμνα της Πολιτείας είναι ότι εκείνοι που επιβαρύνθηκαν, δυσανάλογα αρκετές φορές, από το κόστος αυτής της πανδημίας, θα αποζημιωθούν», απάντησε, αναλυτικά, στο ερώτημα που του τέθηκε για να προσθέσει, «ιδιαίτερα οι ιδιοκτήτες των ακινήτων για το κομμάτι το οποίο απώλεσαν από τα μισθώματά τους, δηλαδή το 40% για εκείνους οι οποίοι επλήγησαν από την κρίση, θα έχουν μίας μορφής ενίσχυση». Η ενίσχυση αυτή «θα είναι πιθανότατα φορολογική και η οποία θα δίνει ανάσα σε σχέση με τα εισοδήματά τους».

Ταυτοχρόνως ο υπουργός Επικρατείας βρήκε την ευκαιρία να υπογραμμίσει την κοινωνική συστράτευση απέναντι στον κορονοϊό:

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι σε όλη αυτή τη μεγάλη προσπάθεια υπήρχε επιμερισμός του κόστους από όλους τους φορείς, από τους ιδιοκτήτες ακινήτων, από τις τράπεζες, από το Δημόσιο, από τους εργαζόμενους, από τις επιχειρήσεις. Αυτού του τύπου η κοινωνική συστράτευση μας οδήγησε στα θετικά αποτελέσματα που έχουμε σήμερα», επεσήμανε εξάλλου.

Το σχέδιο για τον τουρισμό
Κρίσιμη χαρακτήρισε την Τετάρτη 13/5 για τον τουρισμό ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Όπως ανέφερε, την ίδια ημέρα θα εκδοθεί το πρώτο προσχέδιο της ΕΕ με οδηγίες για τα ξενοδοχειακά καταλύματα, τις μεταφορές, την υγειονομική διαχείριση κ.α.

«Αύριο είναι μια κρίσιμη ημέρα, αλλά εμείς είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι και μόνοι μας για να υποδεχθούμε τον τουρισμό, εφόσον το επιτρέψουν τα υγειονομικά δεδομένα» τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης.



Ο Υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι θα γίνει σε τρία επίπεδα η προσπάθεια:

Ενίσχυση υγειονομικών δομών σε όλες τις περιοχές
Πίεση στην ΕΕ για αποφάσεις που δε θα είναι βλαπτικές για τα εθνικά συμφέροντα και για να μην κλονιστεί η παράσταση υγείας που έχουν όλοι οι Οργανισμοί μας
Διακρατικές συμφωνίες, ώστε να έχουμε άμεση μεταφορά τουριστών. «Είναι κρίσιμο να υποδεχτούμε τουρίστες από χώρες με λιγότερα κρούσματα» τόνισε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά το τι θα γίνει με την καραντίνα, ο Υπουργός Επικρατείας ήταν κατηγορηματικός: «Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει καραντίνα για τους ερχόμενους στη χώρα μας επισκέπτες. Θα υπάρξει ένα τεστ στις χώρες τους και ενδεχομένως και μια θερμομέτρηση κατά την άφιξη στη χώρα μας. Από εκεί και πέρα θα πάρουμε μέτρα ώστε και να υπάρχει κρούσμα να μην υπάρξει διάχυση (…) Είναι απολύτως αποτρεπτικό να τεθεί ζήτημα καραντίνας, θα έχουμε σθεναρή στάση σε αυτό και σε επίπεδο ΕΕ».