Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Πότε «πέφτει» -Τι ισχύει για μετακινήσεις και ξενοδοχεία

Διαφορετικό θα είναι φέτος το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, καθώς έρχεται λίγες μέρες μετά την άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό. Η γι...


Διαφορετικό θα είναι φέτος το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, καθώς έρχεται λίγες μέρες μετά την άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό.





Η γιορτή του Αγίου Πνεύματος που «πέφτει» φέτος την Δευτέρα 8 Ιουνίου, έχει οριστεί ως επίσημη μέρα αργίας για το Δημόσιο, ενώ ο ιδιωτικός τομέας και τα καταστήματα λειτουργούν κανονικά.

Ωστόσο, αν και πρόκειται για το πρώτο τριήμερο του καλοκαιριού, μέχρι στιγμής η εικόνα όσον αφορά στις αποδράσεις δεν είναι ξεκάθαρη λόγω των διαφορετικών συνθηκών στις μετακινήσεις και τη λειτουργία των ξενοδοχείων.

Τι θα ισχύει με τις μετακινήσεις

Όσον αφορά τις μετακινήσεις το τοπίο είναι λίγο πιο ξεκάθαρα πλέον καθώς όπως ανακοίνωσε στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, από τη Δευτέρα 18 Μαΐου θα επιτρέπονται πλέον οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και στη νήσο Κρήτη. Ωστόσο, μέχρι στιγμής είναι άγνωστο τι θα ισχύσει με τις μετακινήσεις προς τα μικρότερα νησιά. Πρόθεση της κυβέρνησης πάντως σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά είναι η μετακίνηση στα νησιά να επιτραπεί από τις 25 Μαΐου και μετά και εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά. Περαιτέρω επισήμανε πως είναι μια απόφαση που θα οριστικοποιηθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Τι ισχύει με τα ξενοδοχεία
Τα ερωτηματικά που παραμένουν ωστόσο έχουν να κάνουν με τα ξενοδοχεία καθώς μέχρι στιγμής έχει προγραμματιστεί να ανοίξουν τις πόρτες τους από την 1η Ιουνίου τα 12μηνης λειτουργίας. Την ίδια στιγμή αναμένονται οι ανακοινώσεις για την ημερομηνία που θα ξεκινήσουν να λειτουργούν αλλά και τον τρόπο, ακολουθώντας υγειονομικά πρωτόκολλα, τα τουριστικά καταλύματα.

Όλα τα παραπάνω βέβαια ισχύουν και θα πραγματοποιηθούν μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων και το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα.