Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Με πέντε αλλαγές σε κάθε ματσάκι ξεκινάει το ποδόσφαιρο... Ποιοι άλλοι κανονισμοί αλλάζουν...

Η προετοιμασία για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων συνεχίζεται πυρετωδώς με τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, αλλά και την πρόληψη ...


Η προετοιμασία για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων συνεχίζεται πυρετωδώς με τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, αλλά και την πρόληψη για τραυματισμούς να είναι σε πρώτο πλάνο. Oι 5 αλλαγές για κάθε ομάδα και η λειτουργία του VAR σε άλλα πρότυπα είναι τα δύο μέτρα που αναμένουν έγκριση τις επόμενες ημέρες.




Προχωρά η αλλαγή στους αγωνιστικούς κανονισμούς, που προωθεί η FIFA σε συνεργασία με την UEFA, ώστε να επιτραπεί στις ομάδες να προχωρούν έως και σε πέντε αλλαγές κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων, όταν λήξει η αγωνιστική καραντίνα, λόγω της πανδημίας, καθώς από τα συνεχόμενα παιχνίδια, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, είναι πιθανό να προκύψουν θέματα υγείας για τους παίκτες.

“Η πρόταση αυτή είναι θετική και σίγουρα πρέπει να εξεταστεί. Δεν είναι δυνατόν να ζητάς από τους παίκτες να παίξουν δέκα παιχνίδια σ’ ένα μήνα και οι επιπλέον αλλαγές θα βοηθήσουν”, αναφέρεται σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας “Bild”, που υποστηρίζει πως απηχεί τις θέσεις της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας συλλόγων (ECA), στην οποία συμμετέχουν όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι της ηπείρου.

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να λάβει την έγκριση από το διεθνές ποδοσφαιρικό συμβούλιο (IFAB). Η πρόταση για πέντε αλλαγές στους αγώνες όταν επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα ήταν και επιθυμία του προέδρου της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, ο οποίος σε πρόσφατες ραδιοφωνικές του δηλώσεις είχε μιλήσει για το ενδεχόμενο να μπορούν οι ομάδες να κάνουν δύο αλλαγές στο πρώτο ημίχρονο και τρεις στο δεύτερο.

Την ίδια στιγμή αναμένονται αλλαγές και στη λειτουργία του VAR, για το οποίος είχε “παίξει” ακόμα και το σενάριο της κατάργησής του ως το τέλος της σεζόν. Σύμφωνα με δηλώσεις του Ιταλού αρχιδιαιτητή, Νίκολ Ριτσόλι, οι ποδοσφαιρικές Αρχές προσανατολίζονται σε μείωση των ατόμων από 4 σε 3, άυξηση των αποστάσεων μεταξύ τους, όσο αυτό είναι δυνατόν και φυσικά την απαραίτητη μάσκα αλλά και τα γάντια ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού.