Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μπαράζ υπερπτήσεων και εμπλοκών τις τελευταίες δύο ώρες στο Αιγαίο – Όλο το χρονικό

Έντονη , προκλητική και επικίνδυνη είναι σήμερα η τουρκική δραστηριότητα στο Αιγαίο. Τις τελευταίες δυο ώρες τουρκικά αεροσκάφη επιδίδονται...


Έντονη , προκλητική και επικίνδυνη είναι σήμερα η τουρκική δραστηριότητα στο Αιγαίο. Τις τελευταίες δυο ώρες τουρκικά αεροσκάφη επιδίδονται σε υπερπτήσεις και σε εικονικές αερομαχίες με τα ελληνικά αεροσκάφη που απαντούν στις πτήσεις οπλισμένων τουρκικών μαχητικών πάνω από τα νησιά του Αιγαίου.

Από τις δύο το μεσημέρι καταγράφεται μπαράζ τουρκικών υπερπτήσεων μπαράζ υπερπτήσεων στα ελληνικά νησιά από οπλισμένα τουρκικά μαχητικά τα οποία επιδίδονται σε επικίνδυνες εικονικές αερομαχίες με τα ελληνικά αεροσκάφη.

Μέσα σε 20 λεπτά δυο τουρκικά F-16 πέτξαν συνολικά επτά φορές πάνω από την Πάτμο, τους Λειψούς, τους Αρκιούς και το Αγαθονήσι, Οι υπερπτήσεις σημειώθηκαν σε ύψος άνω των 17.000 ποδών αλλά σε μία περίπτωση το ένα από τα δύο τουρκικά μαχητικά πέταξε μόλις στα 6000 πόδια πάνω από το Αγαθονήσι. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν μετά από εμπλοκή από τα ελληνικά μαχητικά.

Στη συνέχεια, το ίδιο ζεύγος τουρκικών F-16 επανήλθε στο FIR Αθηνών και πραγματοποίησε διαδοχικές υπερπτήσεις, σε ύψος άνω των 25.000 ποδών, στις Οινούσσες τη Χίο , τη Παναγιά και τη Λέσβο. Τα τουρκικά αεροσκάφη απομακρύνθηκαν μετά την αναχαίτισή τους από τέσσερα ελληνικά μαχητικά.

Μισή ώρα αργότερα, ένα δεύτερο ζεύγος τουρκικών μαχητικών πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από τη Λέσβο οι οποίες συνοδεύτηκαν από εικονικές αερομαχίες με ελληνικά μαχητικά. Το ίδιο ζεύγος, λίγα λεπτά αργότερα και κατά τη διάρκεια της αναχαίτισης του από τέσσερα ελληνικά αεροσκάφη, πραγματοποίησε δύο υπερπτήσεις πάνω από τη Λήμνο, σε ύψος μόλις 5.000 και 7000 ποδών αντίστοιχα. onalert.gr