Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η τουρκική Στρατοχωροφυλακή έδωσε εντολή... «Να καταστρέψετε την ταφόπλακα του παιδιού σας»

Μήνυση κατ΄ αγνώστου για τα αδικήματα ¨προσβολής μνήμης θανόντος¨, ¨πρόκλησης βλάβης σε νεκροταφεία και ιερά κτίρια¨ και για ¨παρεμπόδ...



Μήνυση κατ΄ αγνώστου για τα αδικήματα ¨προσβολής μνήμης θανόντος¨, ¨πρόκλησης βλάβης σε νεκροταφεία και ιερά κτίρια¨ και για ¨παρεμπόδιση της ελεύθερης λατρείας¨, υπέβαλε το παράτημα Ντιγιαρμπακίρ του ¨Συλλόγου Δικηγόρων για την Ελευθερία¨ .




Η μήνυση αφορά τις ζημιές που προκλήθηκαν στις 21 Μαίου σε τρία νεκροταφεία της περιοχής και στο κείμενο υπενθυμίζεται πως η μονάδα Στρατοχωροφυλακής Σιλβάν πίεζε κάποιους γονείς να καταστρέψουν τους τάφους των παιδιών τους, να φωτογραφήσουν μετά τους καταστραμμένους τάφους και ακολούθως να τους στείλουν τις σχετικές φωτογραφίες ! Και όταν οι οικογένειες δεν κατέστρεψαν τους τάφους, αυτό έγινε από κάποια άγνωστα άτομα….

Αυτό που ενοχλεί τις στρατιωτικές αρχές της περιοχής σε κάποιους τάφους είναι ότι πρόκειται για τάφους συνήθως ανταρτών του ΠΚΚ στους οποίους οι συγγενείς θέλησαν και έγραψαν και την κωδική ονομασία που είχε ο θανών –ούσα μέσα στο κίνημα.

Επίσης κάτι που δεν ανέχονται είναι η χρήση του κουρδικού αλφαβήτου ! Απαιτούν την χρήση μόνο της τουρκικής γλώσσας ! Για αυτό και ζητάνε από τις οικογένειες να πάνε να καταστρέψουν τους τάφους των παιδιών τους ! Και αν οι οικογένειες δεν το κάνουν, το κάνουν κάποιοι άγνωστοι… https://tourkikanea.gr

Πηγή : https://mezopotamyaajansi.com