Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ στη Λιβύη...!! ΠΡΟΕΛΑΣΗ του Στρατού του Χαφτάρ...!!! Οι Τούρκοι θωρακίζουν με τσιμεντένια μπλόκ την πρεσβεία τους

Σφοδρές συγκρούσεις έχουμε στην Τρίπολη της Λιβύης ανάμεσα σε Τούρκους, Σύρους τζιχαντιστές και στρατιώτες του στρατηγού Χαφτάρ, ο οπο...


Σφοδρές συγκρούσεις έχουμε στην Τρίπολη της Λιβύης ανάμεσα σε Τούρκους, Σύρους τζιχαντιστές και στρατιώτες του στρατηγού Χαφτάρ, ο οποίος έχει σαφή στόχο την κατάληψη της λιβυκής πρωτεύουσας και την εξουδετέρωση των τουρκικών δυνάμεων.





Οι Τουρκικές δυνάμεις κάτω από το βάρος των εξελίξεων και μιας πιθανής επίθεσης είτε από το έδαφος είτε από drone, τοποθέτησαν τσιμεντένια μπλοκ για να προστατευθούν στην Πρεσβεία τους στην Τρίπολη, που αποτελεί και το κυριότερο αρχηγείο τους .

Μια ενδεχόμενη επίθεση στην τουρκική Πρεσβεία, η οποία θα είχε θύματα Τούρκους στρατιωτικούς, θα ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για την Άγκυρα και τα σχέδια της στην χώρα αυτή και αυτό το γνωρίζει καλά ο Λίβυος στρατηγός. Μετά την απώλεια 60 Τούρκων στρατιωτικών σε μια αεροπορική επίθεση στην Συρία, ο LNA διαπίστωσε τον σοβαρό αντίκτυπο που έχει μια στρατιωτική τραγωδία στην τουρκική κοινωνία.

Ο εθνικός στρατός της Λιβύης ανακοίνωσε νέα προέλαση και κατάληψη εδάφους στον άξονα της πόλης Γκαραμπλί.

Οι δυνάμεις του Χαφτάρ ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή Al-Zayniyah, από την οποία κατέστρεψαν και κατάσχεσαν ορισμένα τουρκικής κατασκευής στρατιωτικά οχήματα.

Τα στρατεύματα του LNA με επικεφαλής τον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ κατά τη διάρκεια νέας επίθεσης στην Τρίπολη εξουδετέρωσαν μια μονάδα Σύρων Τζιχαντιστών.

Οι Σύροι μαχητές δέχθηκαν επίθεση ενώ βρίσκονταν σε μια περιοχή της Λιβυκής πρωτεύουσας.

Ένα βλήμα όλμου στο καταφύγιο των Σύριων μαχητών σκότωσε και τραυμάτισε αρκετούς από αυτούς.

Σύμφωνα με διάγγελμα του Χαφτάρ, οι πολιτοφυλακές της Τριπόλεως και οι Σύριοι ισλαμιστές που δραστηριοποιούνται στη Λιβύη υποχρεούνται να παραδώσουν όπλα τους σε 45 έως 90 ημέρες, αν θέλουν να ζήσουν.