Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΥΠΕΞ Αιγύπτου: Η Τουρκία μέγιστος παράγοντας αποσταθεροποίησης στη Λιβύη

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου θεωρεί ότι η υποστήριξη που παρέχει η τουρκική κυβέρνηση στο ισλαμικό καθεστώς του Φαγιέζ αλ Σαράτζ στ...

ΥΠΕΞ Αιγύπτου: Η Τουρκία μέγιστος παράγοντας αποσταθεροποίησης στη Λιβύη

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου θεωρεί ότι η υποστήριξη που παρέχει η τουρκική κυβέρνηση στο ισλαμικό καθεστώς του Φαγιέζ αλ Σαράτζ στη Λιβύη αποτελεί παράγοντα αποσταθεροποίησης στην περιοχή.




Η άποψη αυτή διατυπώθηκε σε γύρο πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ Αιγύπτου και Ισπανίας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, με τη συμμετοχή του Αιγυπτίου βοηθού υπουργού Εξωτερικών για τις Λιβυκές Υποθέσεις, του Αιγυπτίου βοηθού υπουργού Εξωτερικών για τις Δυτικοευρωπαϊκές Υποθέσεις και του Ισπανού Πρέσβη στο Κάιρο.

Σε ανακοίνωσή του, το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι οι συνομιλίες αφορούσαν διαβουλεύσεις και ανταλλαγή απόψεων για διάφορα περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Η ισπανική πλευρά ήθελε να πληροφορηθεί την αιγυπτιακή οπτική για τη συνολική κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Ο πρέσβης Μοχάμεντ Αμπού Μπακρ, σύμβουλος του Αιγυπτίου βοηθού υπουργού Εξωτερικών για το Λιβυκό, τόνισε τη σταθερή στάση της Αιγύπτου σχετικά με την κρίση στη Λιβύη, τονίζοντας ότι ο τουρκικός ρόλος στη χώρα είναι αρνητικός, προμηθεύοντας τις πολιτοφυλακές με περισσότερα όπλα και μεταφέροντας περισσότερους τρομοκράτες από τη Συρία.

Τόνισε επίσης ότι ο τουρκικός ρόλος συνιστά το μείζον συστατικό της αστάθειας.

Αίγυπτος και Ισπανία επιβεβαίωσαν τη σημασία της περαιτέρω ανάπτυξης σχέσεων μεταξύ τους για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους και συμφώνησαν επίσης για τη σημασία της συνέχισης διαβουλεύσεων και συντονισμού σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, σε μια προσπάθεια επίτευξης πολιτικής διευθέτησης αυτών των κρίσεων το συντομότερο δυνατόν, όσο δυνατόν περισσότερο προκειμένου να επιτευχθεί σταθερότητα και ανάπτυξη στην περιοχή.