Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ενας από τους πλουσιότερους Νορβηγούς κατηγορείται για τη δολοφονία της συζύγου του - Υποστήριζε ότι την απήγαγαν

Ενας από τους πλουσιότερους Νορβηγούς κατηγορείται για τη δολοφονία της συζύγου του - Υποστήριζε ότι την απήγαγαν Ένας από τους πλουσιότερ...


Ενας από τους πλουσιότερους Νορβηγούς κατηγορείται για τη δολοφονία της συζύγου του - Υποστήριζε ότι την απήγαγαν
Ένας από τους πλουσιότερους άνδρες της Νορβηγίας, ο πολυεκατομμυριούχος Τομ Χάγκεν, συνελήφθη με την υποψία πως σκότωσε την σύζυγό του, Αν Ελίζαμπεθ Χάγκεν, η οποία εξαφανίστηκε πριν από 18 μήνες.




Ο δικηγόρος του Χάγκεν αρνείται πως εμπλέκεται ο ιδιοκτήτης ακινήτων και ενέργειας και δεν έχει κατηγορηθεί ακόμη για κάποιο έγκλημα. Πρόκειται για μία περίπτωση που θυμίζει κάπως εκείνη της πρώην συζύγου του Ελληνοαμερικανού Φώτη Ντούλου, που κατηγορήθηκε για τον θάνατό της και τελικά αυτοκτόνησε.



Η 69χρονη Άννα Ελίζαμπεθ Χάγκεν εξαφανίστηκε τον Οκτώβριο του 2018 και η οικογένειά της δήλωσε πως ζητήθηκαν λύτρα για την απελευθέρωσή της, αλλά την Τρίτη, η νορβηγική αστυνομία συνέλαβε τον 70χρονο Τομ Χάγκεν, με την υποψία ότι την σκότωσε, σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό NRK.Η υπόθεση έγινε για πρώτη φορά γνωστή τον Ιανουάριο του 2019, προσελκύοντας μεγάλη προσοχή σε ένα έθνος που τα ποσοστά εγκληματικότητας είναι πολύ χαμηλά. Η αστυνομία λέει ότι τώρα πιστεύει πως η Άννα Ελίζαμπεθ δολοφονήθηκε και δεν είχε απαχθεί και πως έχει αρκετά στοιχεία για να «υποψιάζεται» τον σύζυγό της για τη δολοφονία της.

«Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι παρόλο που κατηγορούμε τον Τομ Χάγκεν, η υπόθεση εξακολουθεί να διερευνάται και υπάρχουν αρκετά αναπάντητα ερωτήματα» ανέφερε σε δήλωσή της η αστυνομική περιφέρεια. «Θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αποσαφηνιστεί ο ρόλος που διαδραματίζει ο Τομ Χάγκεν, να βρεθεί η Αν Ελίζαμπεθ και να προσδιοριστεί εάν εμπλέκονται και άλλοι άνθρωποι».

«Μια καλά σχεδιασμένη απόπειρα αποπλάνησης της αστυνομίας»
«Όταν έγινε αρχικά γνωστή η υπόθεση, η κύρια θεωρία μας ήταν πως η Άν Ελίζαμπεθ Χάγκεν είχε απαχθεί από κάποιον με οικονομικό κίνητρο. Και τον Ιούνιο του 2019, καταλήξαμε να πιστέψουμε πως πιθανότατα είχε σκοτωθεί» δήλωσε η αστυνομία προσθέτοντας: «Πιστεύουμε τώρα πως δεν υπήρξε απαγωγή και δεν υπήρξαν ποτέ αληθινές διαπραγματεύσεις. Με άλλα λόγια, υπήρξε μια σαφής και καλά σχεδιασμένη απόπειρα αποπλάνησης της αστυνομίας».