Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΡΕ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ... Τι λέει το Λιμενικό Σώμα για τα σημερινά τσαλίμια των Τούρκων στο Αιγαίο

Στις σημερινές παρενοχλήσεις σκαφών του Λιμενικού Σώματος, σκάφους της δύναμης frontex και αλιευτικού, σε ελληνικά χωρικά ύδατα, από δ...



Στις σημερινές παρενοχλήσεις σκαφών του Λιμενικού Σώματος, σκάφους της δύναμης frontex και αλιευτικού, σε ελληνικά χωρικά ύδατα, από δύο τουρκικές ακταιωρούς, αναφέρθηκε με σημερινή δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, πλοίαρχος Νίκος Λαγκαδιανός.




«Περιστατικά σαν το σημερινό τείνουν να γίνουν καθημερινότητα στο ανατολικό Αιγαίο και δεν μας εκπλήσσουν, δεν μας πτοούν και τα αντιμετωπίζουμε με αποφασιστικότητα» αναφέρει ο κ.Λαγκαδιανός. Προσθέτει ότι «το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις κλιμακούμενες προκλήσεις των τελευταίων μηνών στο ανατολικό Αιγαίο, αναβάθμισε στο μέγιστο δυνατό επίπεδο τα μέτρα φύλαξης των θαλασσίων συνόρων της πατρίδας μας, ενισχύοντας τη δύναμή του τόσο σε μέσα όσο και σε στελεχιακό δυναμικό, με αποτέλεσμα την εξάλειψη των μεταναστευτικών ροών από θαλάσσης».

Ο πλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος επισημαίνει εξάλλου, ότι «το γεγονός αυτό φαίνεται ότι έχει προκαλέσει αμηχανία και εκνευρισμό προς την τουρκική πλευρά και για το λόγο αυτό προβαίνουν σε ενέργειες που αντιβαίνουν σε κάθε έννοια του διεθνούς δικαίου, όπως οι σημερινές παρενοχλήσεις στη Χίο».

ΑΠΕ-ΜΠΕ