Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βοηθοί επιβατών από σήμερα σε σταθμούς του μετρό- Ποιος ο ρόλος τους

Οι βοηθοί επιβατών θα πάρουν τη θέση τους από αύριο Δευτέρα σε 45 σταθμούς του μετρό, προκειμένου να υποστηρίξουν πολίτες που χρειάζονται β...


Οι βοηθοί επιβατών θα πάρουν τη θέση τους από αύριο Δευτέρα σε 45 σταθμούς του μετρό, προκειμένου να υποστηρίξουν πολίτες που χρειάζονται βοήθεια για την τήρηση των μέτρων ανάσχεσης του κορονοϊού.


Οι βοηθοί επιβατών θα καθοδηγούν και θα συμβουλεύουν το επιβατικό κοινό για το πως πρέπει να κινείται στο μετρό μέσα στη νέα πραγματικότητα που βιώνουμε με τις μάσκες, τα αντισηπτικά και τις αποστάσεις.




Οι βοηθοί επιβατών θα βρίσκονται στα ακυρωτικά μηχανήματα του μετρό αλλά και σε στάσεις λεωφορείων γύρω στις 40, όπου έχει παρατηρηθεί κατά το παρελθόν αυξημένη κίνηση.

Για την νέα διαδικασία που θα ακολουθείται από αύριο μίλησε στο Open ο διευθυντής της ΟΣΥ κ. Νίκογλου. «Οι βοηθοί θα προσπαθούν να ενημερώνουν τον κόσμο και το επιβατικό κοινό, που βρίσκεται στις στάσεις, ώστε κατά την διάρκεια της παραμονής τους εκεί να κρατούν τις σωστές αποστάσεις. Επίσης θα ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ώστε να χρησιμοποιούν και να έχουν στην κατοχή τους την μάσκα προστασίας ώστε να επιβιβάζονται στα οχήματα με ασφάλεια. Οι βοηθοί θα κατανέμουν τον κόσμο ώστε να επιβιβάζονται με ασφάλεια και αποστάσεις στις πόρτες των λεωφορείων «ώστε να μην συνωστίζονται μπροστά από αυτές για τα καθίσματα».

Όπως διευκρίνισε για να τους ξεχωρίζει το επιβατικό κοινό θα φοράνε ειδικό γιλέκο, το οποίο θα έχει πάνω και τα διακριτικά της εταιρείας.


Αναφέρθηκε και στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ένα λεωφορείο είναι γεμάτο. «Ο βοηθός δεν έχει αρμοδιότητες ώστε να δώσει κατευθύνσεις στον οδηγό για να μπορέσει να ρυθμίσει την κατανομή στο εσωτερικό του λεωφορείου. Από εκεί και πέρα πάμε στους επιβάτες, πρέπει όλοι με ατομική ευθύνη να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα, Ζητάμε τη κατανόησή τους. Να χρησιμοποιούν τα μέσα τις ώρες και με τον τρόπο που έχουν υποδειχθεί». Επισήμανε ότι οι βοηθοί επιβατών δεν θα μπαίνουν μέσα στα λεωφορεία.

«Εμείς πέρα από τα σημεία που έχουμε εντοπίσει ότι υπάρχει μεγάλη επιβατική κίνηση, τα οποία είναι 80 σε ολόκληρο το κτίριο λειτουργούμε παράλληλα με το επιβατικό κοινό. Το πρωί θα έχουμε συνεργάτες στα τέρματα και σε αφετηρίες και σε στάσεις που είναι στην περιφέρεια και κατά την διάρκεια της ημέρας αυτή θα μετακινούνται προς το κέντρο ούτως ώστε να εξυπηρετούν τον κόσμο που γυρίζει στα σπίτια του», τόνισε χαρακτηριστικά.