Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΞΕΚΑΘΑΡΑ... Σίσι και Μακρόν τάσσονται κατά κάθε ξένης ανάμιξης στη Λιβύη

Το Σάββατο ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με τον εκπρόσ...

Σίσι και Μακρόν τάσσονται κατά κάθε ξένης ανάμιξης στη Λιβύη

Το Σάββατο ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αιγυπτιακής Προεδρίας Μπασάμ Ράντι.

Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν τις πρόσφατες εξελίξεις σε μια σειρά από διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, πρωτίστως όμως την κατάσταση στη Λιβύη.




Από την πλευρά του, ο Σίσι επιβεβαίωσε τη συνεπή στρατηγική στάση της Αιγύπτου έναντι της κρίσης στη Λιβύη.

Αυτή η στάση τονίζει την ανάγκη αναδιάρθρωσης των κρατικών θεσμών της Λιβύης, τον τερματισμό της κατάστασης χάους που προκαλείται και διαδίδεται από εγκληματικές και τρομοκρατικές ομάδες, την προτεραιότητα στην καταπολέμησης της τρομοκρατίας, την επίτευξη σταθερότητας και ασφάλειας και τον τερματισμό της παράνομης εξωτερικής ανάμιξης στις υποθέσεις της Λιβύης.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος πρόσθεσε ότι μια τέτοια ξένη ανάμιξη αποτελεί απειλή για την ασφάλεια και τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής της Μέσης Ανατολής και της Μεσογείου.

Εν τω μεταξύ, ο Γάλλος Πρόεδρος επιβεβαίωσε τη βούλησή του να ανταλλάξει απόψεις με τον πρόεδρο Σίσι αναφορικά με τον κεντρικό ρόλο της Αιγύπτου στην περιοχή.

Οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν στην ανάγκη εντατικοποίησης της διμερούς συνεργασίας τους στον τομέα αυτόν κατά την προσεχή περίοδο για την εξεύρεση πολιτικής λύσης, ιδίως με την υποστήριξη σχετικών διεθνών προσπαθειών καθώς επίσης και με την υλοποίηση των αποτελεσμάτων της διαδικασίας του Βερολίνου, χωρίς να υπάρχει καμία εξωτερική παρέμβαση σε αυτό το θέμα, σημείωσε ο εκπρόσωπος της Αιγυπτιακής προεδρίας, Μπάσαμ Ράντι.

Ο Μπασάμ Ράντι πρόσθεσε ότι Σίσι και Μακρόν συμφώνησαν να συνεχίσουν να ενισχύουν τις διμερείς τους σχέσεις, καθώς ο πρόεδρος Μακρόν τόνισε την επιθυμία της Γαλλίας να αναπτύξει κοινή συνεργασία με την Αίγυπτο σε διάφορους τομείς