Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΡΟΜΠΕΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ.... Η Βρετανία επιστρέφει 400.000 ιατρικές ρόμπες στην Τουρκία επειδή δεν πληρούν τα πρότυπα

Κλειδωμένες σε μία αποθήκη κοντά στο αεροδρόμιο του Χίθροου παραμένουν 400.000 προστατευτικές ιατρικές ρόμπες, οι οποίες κατέφθασαν πρ...

Η Βρετανία επιστρέφει 400.000 ιατρικές ρόμπες στην Τουρκία επειδή δεν πληρούν τα πρότυπα

Κλειδωμένες σε μία αποθήκη κοντά στο αεροδρόμιο του Χίθροου παραμένουν 400.000 προστατευτικές ιατρικές ρόμπες, οι οποίες κατέφθασαν πριν από περίπου 15 ημέρες από την Τουρκία για να ενισχυθεί το βρετανικό σύστημα υγείας (NHS), αλλά εν τέλει κρίθηκε ότι δεν πληρούν τα βρετανικά πρότυπα.






Ο προστατευτικός εξοπλισμός έφθασε στο βρετανικό έδαφος στις 22 Απριλίου, αφότου συνδικάτα και εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας προειδοποιούσαν ότι δεν θα μπορέσουν να εργαστούν χωρίς αυτόν.

Η Άγκυρα έχει ήδη αποστείλει ιατρικές προμήθειες σε 55 χώρες μεταξύ των οποίων η Ιταλία, η Ισπανία, η Βρετανία, το Ιράν, η Κίνα, καθώς και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων και της Αφρικής.

Τον Μάρτιο έστειλε επίσης 500.000 διαγνωστικά τεστ στις ΗΠΑ.

Όπως επιβεβαίωσε ωστόσο το βρετανικό υπουργείο Υγείας, οι προστατευτικές ιατρικές ρόμπες από την Τουρκία κρίθηκαν όντως ακατάλληλες, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θα επιστραφούν και το υπουργείο θα ζητήσει επιστροφή χρημάτων, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν.