Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δολοφονία Τοπαλούδη: Προκαλεί ο δικηγόρος του 23χρονου Ροδίτη- Δεν είναι ευχαριστημένος ο Μανώλης με την απόφαση

"Θεωρούμε ότι δεν υπήρξε ποτέ βιασμός" υποστηρίζει για την απόφαση του δικαστηρίου Τον ισχυρισμό ότι ο εντολέας του είναι δι...


"Θεωρούμε ότι δεν υπήρξε ποτέ βιασμός" υποστηρίζει για την απόφαση του δικαστηρίου




Τον ισχυρισμό ότι ο εντολέας του είναι διαταραγμένος ψυχικά στηρίζει ο δικηγόρος του 23χρονου Ροδίτη που καταδικάστηκε μαζί με τον 21χρονο σε ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη για τη δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη.

Ο Σωτήρης Αβδελίδης, μίλησε στην εκπομπή "LIVE NEWS" του Mega για την πλευρά του εντολέα του. Σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου τόνισε ότι "δεν τον αφήνει ικανοποιημένο".

"Όσον αφορά την καταδίκη για ομαδικό βιασμό, η υπερασπιστική του γραμμή ήταν κάθετη, θεωρούμε ότι δεν υπήρξε ποτέ βιασμός. Όσον αφορά την ανθρωποκτονία, υπάρχει η θέση του ίδιου του κατηγορουμένου, που εξαρχής αρνείται ότι σκότωσε τη θανούσα. Πρόκειται για ένα παιδί με διεγνωσμένη ψυχική διαταραχή. Φωνάζει ότι δεν σκότωσε την Ελένη".

Αναφορικά με την απολογία του 23χρονου Ροδίτη, ο δικηγόρος του ανέφερε πως "δεν είχε καμία συνέχεια, δεν μπορούσε να απαντήσει, οι απαντήσεις του ήταν κατά βάση ασυνάρτητες. Έπεσε σε αντιφάσεις, που έχουν να κάνουν με την νοητική λειτουργία αυτού του ανθρώπου".

"Ο κάθε νοήμων πολίτης που δεν έχει δει τις συμπεριφορές του κατηγορουμένου στην ακροαματική διαδικασία θα ήταν από την άλλη πλευρά. Εγώ είπα για προγενέστερη ψυχική διαταραχή του κατηγορουμένου".

Για την άρνηση μεταμέλειας των δύο καταδικασθέντων, ο κ. Αβδελίδης τόνισε: "Ο εντολέας μου, ο ίδιος συνεχώς δήλωσε, ότι το μόνο για το οποίο νιώθει τύψεις, είναι ότι δεν συνέβαλε ώστε να μην σκοτώσει ο συγκατηγορούμενός του την Ελένη".

"Αυτό δείχνει τον ερασιτεχνισμό τους. Δεν είχαν τον χρόνο να συμμαζέψουν τα πράγματα. Δεν έχει επίγνωση του τι ακριβώς αυτή την στιγμή είναι η μεταμέλεια. Το εξαιρετικά δασκαλεμένος συνδέεται με την έλλειψη καταλογισμού. Αυτό θα το εξετάσει ο ψυχίατρος. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με τον καταλογισμό.

Κατανοώ ότι είναι ένα στυγερό έγκλημα, αλλά ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, και προγενέστερα και μεταγενέστερα του εγκλήματος αντιμετωπίζει υψηλού βαθμού ψυχική διαταραχή", ανέφερε ο δικηγόρος του τη στιγμή που γίνεται διερεύνηση ενδεχόμενης έκδοσης ψευδούς βεβαίωσης από ιδιώτη ψυχίατρο και ηθικής αυτουργίας στην συνταγογράφηση φαρμάκων για τον ροδίτη που καταδικάστηκε για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.