Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τσιόδρας: «Σε 15 μέρες θα ξέρουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια που κατευθυνόμαστε»

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, ο εκπρόσωπος του, Σωτήρης Τσιόδρας, σημείωσε ότι μετά από 15 μέρες θα μπορούν να εξαχ...


Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, ο εκπρόσωπος του, Σωτήρης Τσιόδρας, σημείωσε ότι μετά από 15 μέρες θα μπορούν να εξαχθούν πιο ασφαλή συμπεράσματα για την πορεία του COVID-19 στη χώρα.




Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «ο αναπαραγωγικός ρυθμός της πανδημίας εξακολουθεί να παραμένει κάτω του 1. Εμείς οι επιστήμονες εισηγούμαστε εφαρμογή περιοριστικών μέτρων αν δούμε ότι υπάρχει αύξηση σε επιδημιολογικά δεδομένα. Δεν είναι μόνο το Ro. Είναι η κατάληψη σε κλίνες ΜΕΘ. Είναι η κατάληψη στις νοσηλευτικές μονάδες κλινών, οι οποίες σχετίζονται με τον ιό. Είμαστε σε επιφυλακή. Δεν έχουμε δει αυτή τη στιγμή κάποια αύξηση. Είναι νωρίς ακόμα. Θα υπάρξουν τουλάχιστον άλλες 10 μέρες για να είμαστε πιο σίγουροι γι΄αυτό που θα λέμε και θα παρακολουθούμε σταδιακά τι γίνεται στην κοινότητα. Σε 15 μέρες θα ξέρουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια που κατευθυνόμαστε. Βλέπουμε με αισιοδοξία, βέβαια, ότι κάποιες που υλοποίησαν μερική άρση των μέτρων πιο νωρίς από μας είναι σε σχετικά καλό δρόμο. Αυτό μας δίνει μία καλή αίσθηση για τη συνέχεια. Γι΄αυτό προσέχουμε τη συμπεριφορά μας και αν συνεχίσουμε έτσι θα πάμε καλά».

Σημερινή καταγραφή κρουσμάτων και νεκρών στην Ελλάδα
Στην ανακοίνωση 13 νέων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 6 συνδέονται με συναθροίσεις κρουσμάτων, προχώρησε ο Καθηγητής Σ. Τσιόδρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.691, εκ των οποίων το 55,5% αφορά άνδρες. Τα 603 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.349 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

32 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 67 έτη. 9 είναι γυναίκες, το 28%, οι υπόλοιποι άνδρες. Το 97% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι, 70 ετών και άνω. 85 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.