Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Για έκτη συνεχή ημέρα 10.000 νέα κρούσματα το 24ωρο στη Ρωσία

Σταθερά περισσότερα από 10.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα καταγράφει η Ρωσία για έκτη συνεχή ημέρα, γεγονός που την καθιστά το νέο hotspot της...

Για έκτη συνεχή ημέρα 10.000 νέα κρούσματα το 24ωρο στη Ρωσία

Σταθερά περισσότερα από 10.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα καταγράφει η Ρωσία για έκτη συνεχή ημέρα, γεγονός που την καθιστά το νέο hotspot της πανδημίας στην Ευρώπη.

Με 10.699 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο και 187.859 συνολικά, η Ρωσία κατατάσσεται πέμπτη παγκοσμίως στη συγκεκριμένα λίστα, μετά τη Γερμανία και τη Γαλλία.




Επίσης, 98 ακόμη ασθενείς με Covid-19 έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας τον αριθμό των θανάτων σε 1.723.

Μεταξύ των δεκάδων χιλιάδων κρουσμάτων περιλαμβάνται ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν και δύο μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Η δημοτικότητα του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν έχει μειωθεί στο χαμηλότερο ποσοστό εδώ και 20 χρόνια, σύμφωνα με το ανεξάρτητο κέντρο Levada και το ΔΝΤ έχει προβλέψει ότι η οικονομία της χώρας θα συρρικνωθεί κατά 5,5% φέτος.

Ο επίσημος αριθμός των θανάτων της Ρωσίας παραμένει ωστόσο αρκετά χαμηλός συγκριτικά με τον αριθμό των κρουσμάτων.

Ανησυχητικό είναι πως χάνουν τη ζωή τους αρκετοί εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας.

Αναλυτές σχολιάζουν πως αν και η Ρωσία είχε άπλετο χρόνο να προετοιμαστεί, ο Βλαντίμιρ Πούτιν όχι μόνο δεν ελέγχει την κατάσταση, αλλά δεν μπορεί καν να σχεδιάσει πώς να αλλάξει την ατζέντα.

«Δεν μπορεί να προσαρμοστεί», υπογραμμίζει ο Νικολάι Πέτροφ, ερευνητής στο βρετανικό thinktank Chatham House.

«Φαίνεται ότι το Κρεμλίνο ήταν επικεντρωμένο στις συνταγματικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις και όχι στην πανδημία», υποστηρίζει ο Πετρόφ.

Η αύξηση του αριθμού των λοιμώξεων εδώ και μία εβδομάδα εξηγείται, σύμφωνα με τις Αρχές, από τον πολλαπλασιασμό των διαγνωστικών τεστ, τα οποία επιτρέπουν τον εντοπισμό κυρίως ασυμπτωματικών περιπτώσεων και δεν υπολογίζονται κατ’ ανάγκη σε άλλες χώρες λόγω έλλειψης πρόσβασης σε τεστ.