Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πότε θα καταργηθεί η αποστολή sms στο 13033

Πότε θα σταματήσουμε να στέλνουμε sms για τις μετακινήσεις - Τι απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Το ενδεχόμενο κατά την ανακοίνωση ...


Πότε θα σταματήσουμε να στέλνουμε sms για τις μετακινήσεις - Τι απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος





Το ενδεχόμενο κατά την ανακοίνωση του σχεδίου σταδιακής άρσης των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων να ανακοινωθεί και η κατάργηση της αποστολής sms στο 13033 που υποδηλώνει πού επιθυμούμε να μετακινηθούμε ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των συντακτών.

Όπως έχει γίνει γνωστό ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν μέχρι τις 27 Απριλίου παρατείνονται κατά μία εβδομάδα, μέχρι τις 4 Μαΐου. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στους Έλληνες, για να παρουσιάσει το συγκροτημένο σχέδιο της Κυβέρνησης. Το πλαίσιο, δηλαδή, στο οποίο θα κινηθούμε κατά το επόμενο διάστημα. Η μετάβαση στη νέα κανονικότητα θα είναι αργή θα εξελιχθεί σε διαδοχικές φάσεις, διαδοχικά μέσα στον Μάιο και τον Ιούνιο. Σε κάθε φάση θα αξιολογούνται οι επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού και θα προχωρούμε εβδομάδα με εβδομάδα.

Πότε καταργείται η αποστολή sms


Σε ερώτηση για το αν το άνοιγμα των καταστημάτων θα σημάνει και άρση του περιορισμού των μετακινήσεων του πολιτών και κατάργηση του sms ο κ. Πέτσας απάντησε ότι στόχος είναι να φύγουν από την καθημερινότητά μας τα sms και τα έντυπα μετακίνησης, μόλις θα αρχίσουν να ανοίγουν οι τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής δηλαδή από τις 4 Μαΐου και μετά.
Αναλυτικά:

Ερώτηση: Ανακοινώσατε παράταση του περιορισμού μετακινήσεων έως τις 4/5. Αν αρχίσει τότε η προοδευτική άρση των περιορισμών, αυτό θα σημαίνει και άρση του περιορισμού μετακινήσεων;

Σ. Πέτσας: Αυτή είναι η πρόθεση. Θα αποτυπωθεί πλήρως στο σχέδιο το οποίο θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αλλά η πρόθεση -πάντα με γνώμονα και την εισήγηση των ειδικών- είναι να αρθεί η υποχρέωση αποστολής του μηνύματος sms που στέλνεται σήμερα ή του εγγράφου που οφείλει να έχει μαζί του όποιος θέλει να μετακινηθεί σήμερα. Άρα, ναι, αυτή είναι η πρόθεση και θα αποτυπωθεί με λεπτομέρειες στο στρατηγικό μας σχέδιο.
Ερώτηση: Οι πολίτες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ανταποκρίθηκαν με υπευθυνότητα στα μέτρα περιορισμού. Ωστόσο, δείχνουν και σημάδια κόπωσης. Υπάρχει κάποια, έστω κατ’ αρχήν, εκτίμηση πόσο καιρό ακόμα θα μετακινούνται, στέλνοντας μήνυμα στο 13033; Και με τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες, τι ακριβώς θα γίνει;

Σ. Πέτσας:: Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας, έχουμε πει ότι ιδίως οι ευπαθείς ομάδες και οι πιο ηλικιωμένοι, που είναι τα πιο ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού, θα χρειαστεί να προστατευτούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Άρα, θα είναι στις τελευταίες χρονικές φάσεις που θα εξελίσσεται το σχέδιό μας για τη σταδιακή μετάβαση. Όσον αφορά το SMS και το έντυπο μετακίνησης, αυτά είναι πρόθεσή μας να φύγουν από την καθημερινότητά μας όταν θα αρχίσουμε να ανοίγουμε ξανά τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, δηλαδή από τις 4 Μαΐου και μετά. Αλλά γι’ αυτό θα ενημερωθείτε, με κάθε λεπτομέρεια, από τον Πρωθυπουργό στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Ερώτηση: Ποια μέτρα θα ισχύσουν για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς;

Σ. Πέτσας:: Με την παράταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 4 Μαΐου, καταλαβαίνουμε όλοι ότι θα ισχύσουν, λίγο-πολύ, τα μέτρα που είχαμε εφαρμόσει με επιτυχία -χάρη στην αυτοσυγκράτηση και τη συμμόρφωση όλων των Ελλήνων- το Πάσχα.